Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Västerort

Bromstensvägen 174
163 55 Spånga

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 21.00.
Lördag - söndag, helgdag 10.00 - 16.00.
Drop in vaccinering mån-tors 8.00-18.00.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 08 - 36 26 70
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Åksjuka

 
Både hundar och katter kan drabbas av åksjuka när de reser. Det är vanligast vid bilåkning, men det kan även ske vid färd med t.ex. tåg eller båt.
 
Om man vänjer sitt djur vid t.ex. bilåkning i tidig ålder, brukar inte åksjuka bli något problem. Lättaste sättet att vänja en hund vid bilåkning, är att börja med mycket korta turer. I början kan den få sitta i knät, men sedan bör den vänja sig vid en bilbur då det är den säkraste platsen för din hund. Träna valpen att vara i bilen, lek lite och ge den godis så att den upplever bilåkandet som något positivt.
 
Vissa djur kan inte vänja sig utan blir alltid åksjuka vid bilfärd. Se till att djuret har druckit ordentligt före bilresan, att de har fått äta ordentligt kvällen innan och att de inte äter något eller mycket små portioner under timmarna före resan. Rasta också hunden ordentligt före resan.
 
Det finns receptfria läkemedel som man kan prova. Fråga på Apoteket vad man kan ge till djur och vilken dos de ska ha. En god idé är att testa läkemedlet före en resa för att se om djuret tål det. Vissa djur kan nämligen reagera motsatt och må väldigt dåligt av åksjukemedel.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved