Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Västerort

Bromstensvägen 174
163 55 Spånga

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 21.00.
Lördag - söndag, helgdag 10.00 - 16.00.
Drop in vaccinering mån-tors 8.00-18.00.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 08 - 36 26 70
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Den sista tiden

 
Innan man skaffar ett djur måste man först tänka igenom en del saker. Har jag t.ex. den tid, råd och ork, som det djur jag vill ha kräver. Man måste även vara införstådd med hur många år det nya ansvaret som djurägare kan gälla. Som hund- eller kattägare talar vi kanske om 10-15 år.
 
Hur svårt det än kan kännas, måste vi inse att det är vår skyldighet som djurägare att ge vårt djur en så smärtfri avslutning på livet som möjligt. Få vilda djur lever så länge som våra tamdjur, och när djurets livskvalitet inte längre finns måste vi ta beslutet. Vi måste tänka på djuret i första hand och vår egen rädsla att möta sorgen i andra hand. 
 
Att avliva sitt djur är den sorgligaste biten med att vara djurägare. Vi på djursjukhuset gör vårt bästa för att allt ska gå så lugnt till som möjligt. De flesta av oss har ju gått igenom samma sak med egna djur.
 
Hur går det till?
Man beställer tid hos oss på polikliniken. Vi gör klart allt pappersarbete i receptionen. Du får bl.a. skriva under ett papper med begäran om avlivning samt visa legitimation, så att vi vet vem som varit där. Du får även fylla i hur djuret skall tas om hand efteråt.
 
Ni kommer därefter snarast in på ett rum, det kan ju vara jobbigt att sitta i väntrummet när man är ledsen. 
Hundar och katter får oftast en lugnande spruta på rummet. Sedan får du sitta en stund i lugn och ro med ditt djur, medan sprutan verkar.
 
Veterinären kommer sedan att injicera avlivningsvätska direkt i ett blodkärl i hundens eller kattens ben. Avlivningsvätskan är som en överdos av sömnmedel och djuret somnar in helt lugnt och odramatiskt på ca 30 sekunder.
 
När djuret somnat in, kontrollerar veterinären att all hjärtverksamhet stannat. Om du önskar får du nu en stund för dig själv och ett sista farväl.
 
Du har alltid en valmöjlighet mellan att vara med under hela skeendet, att titta på djuret efteråt eller att inte vara med alls.
 
Avlivning i hemmet
Vi kan även erbjuda avlivning i djurets hemmiljö. Proceduren är densamma som på Djursjukhuset. Är du intresserad av detta, ring oss för mer information samt pris.
 
Vad händer sedan med mitt djur?
Det vanligaste är att vi ombesörjer  kremering. Det går också bra att, mot extra avgift, begära separat kremering. Djuret bränns då enskilt och askan levereras i en urna till oss efter ca 3 veckor.
 
Vi samarbetar med Lekebergs Smådjurskremering, ett litet personligt företag som ligger i Fjugesta utanför Örebro. Där har man sedan 1996 på ett fint och värdigt sätt kremerat sällskapsdjur. Gå gärna in på deras hemsida www.smadjurskremering.se för mer info.
 
Djurägaren kan också välja att ta hem sitt djur efteråt. Vill du begrava ditt djur hemma, tänk på att olika kommuner har olika regler för detta. Betänk också att man kanske flyttar från den tomt där man begravt sin vän. 
 
Ett alternativ är djurkyrkogård eller djurminneslund, det finns flera stycken i Stockholmsområdet. Det går att söka på internet på "djurkyrogård i stockholm" eller "djurminneslund i stockholm".
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved