Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Västerort

Bromstensvägen 174
163 55 Spånga

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 21.00.
Lördag - söndag, helgdag 10.00 - 16.00.
Drop in vaccinering mån-tors 8.00-18.00.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 08 - 36 26 70
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

ID-märkning

 
Hund
I Sverige har vi sedan den 1 januari 2001 en lag om märkning och registrering av hundar. Varje hund, som vistas stadigvarande i Sverige, måste märkas och registreras i det Centrala hundregistret. Endast hundar födda före 1 januari 1993 är undantagna. 
 
Polisen har tillsynen över att lagen efterlevs och har rätt att omhänderta omärkta hundar, eller hundar utan någon registrerad ägare. Polisen har direkt tillgång till Jordbruksverkets register. 
 
Jordbruksverket är den myndighet som driver registret och de tar ut en avgift för registreringen. 
Tel: 0771-22 32 23, www.sjv.se.
 
Ägarregister finns även hos Svenska Kennelklubben. Där finns alla hundar vars ID-nr SKK har kännedom om registrerade. 
Tel: 08-795 30 00, www.skk.se
 
Hunden skall märkas, med tatuering eller mikrochip, innan den fyllt 4 månader.
 
Kontakta Djursjukhuset, så hjälper vi gärna till med detta.
 
Katt
SVERAK har beslutat att samtliga katter som används i avel samt alla katter över 10 månaders ålder som ställs ut på svenska utställningar, skall vara ID-märkta. Denna regel trädde i kraft den 1 juli 2003. ID-märkningen kan utföras med mikrochip eller tatuering. 
 
Har du en katt som inte ska ställas ut/användas i avel, rekommenderar vi absolut att den ändå ID-märks. Det är oftast det bästa, och ibland enda, sättet att få tillbaka sin katt på om den försvunnit.
 
Sverak har ett ägarregister för ID-märkta katter. Läs mer på deras hemsida.
Tel: 033-10 15 65, www.sverak.se
 
Ägarregister finns hos Svenska Kennelklubben. Där finns alla katter vars ID-nr SKK har kännedom om registrerade. En engångsavgift tas ut av SKK för registreringen. 
Tel: 08-795 30 00, www.skk.se
 
En fördel med tatuering är att alla lätt kan se att katten är ID-märkt (siffror och bokstäver i kattens vänstra öra) medan en nackdel är att koden ofta blir svårtolkad när tatueringen blir gammal. 
 
En fördel med chipmärkning är att ID-numret går att läsa med en speciell avläsare medan en nackdel är att en lekman inte kan se att katten är ID-märkt bara genom att titta på katten.
 
Kontakta oss på Djursjukhuset, så ID-märker vi din katt. 
 
 
Råd efter ID-märkning
•Vid tatuering skall färgen vara kvar på öronlappen tills den lossnar av sig själv. Peta inte på märkningen under den tiden.
 
• Har djuret fått lugnande medel/varit sövt, låt det sova ut i en tyst och lugn miljö, helst på golvet. Djuret får dricka tidigast 6 timmar och äta cirka 12 timmar efter narkosen. De första portionerna skall vara små.
 
• Om djuret flyttar, byter ägare eller avlider, måste man själv meddela detta till SKK/Jordbruksverket.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved