Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Västerort

Bromstensvägen 174
163 55 Spånga

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 21.00.
Lördag - söndag, helgdag 10.00 - 16.00.
Drop in vaccinering mån-tors 8.00-18.00.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 08 - 36 26 70
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Resa utomlands/EU-pass

Till Evidensias Goda Råd om att resa med hund »
Till Evidensias Goda Råd om att resa med katt »
 
Alla regler som följer med införsel eller resa med djur, finns hos Jordbruksverket. De har den senast uppdaterade informationen som gäller för respektive land.
 
Kontakta Jordbruksverket om du har frågor: 
Tel. 0771-22 32 23 eller www.sjv.se
 
Det finns även viktg information om smittsamma sjukdomar på SVAs hemsida www.sva.se
 
 
TÄNK PÅ ATT ALDRIG KÖPA EN HUND ELLER KATT SOM KAN VARA INSMUGGLAD. MYCKET DJURPLÅGERI FÖREKOMMER VID INSMUGGLING AV  DJUR. 
 
RABIES, DVÄRGBANDMASK OCH ANDRA SMITTOR KAN KOMMA IN I SVERIGE, MED FÖRÖDANDE KONSEKVENSER. RABIES ÄR EN DÖDLIG SJUKDOM FÖR BÅDE MÄNNISKOR OCH DJUR.
 
 
Kort info
Innan du gör en resa med ditt djur, bör du överväga om djuret kommer att uppskatta att vara med på resan lika mycket som du själv? Det kanske mår bättre hemma, än att göra en lång, varm resa i en trång bil?
 
För att besöka ett annat EU-land skall ditt djur vara ID-märkt, vaccinerat mot rabies samt ha ett pass för sällskapsdjur. Ytterligare krav kan finnas (t.ex. avmaskning mot dvärgbandmask), vilket måste kollas med Jordbruksverket, olika länders motsvarighet till Jordbruksverket eller ländernas ambassader.
 
Leptospiros
Leptospiros är en allvarlig bakteriesjukdom som kan drabba både människor och djur.
Leptospiros hos hund är ovanligt i Sverige, och hundar som inte skall resa till riskområden utomlands brukar inte vaccineras. Vacciner mot leptospiros ger inte ett fullständigt skydd mot infektion, men med korrekt vaccinering får hunden ett utökat skydd. 
 
Hundar som bara reser i Norden, och inte ska besöka miljöer där hundar från andra länder samlas, behöver normalt inte vaccineras mot leptospiros. För hundar som ska vistas vid vatten, i skog och mark, i hundrika miljöer eller i lantbruksmiljö i övriga Europa rekommenderas emellertid vaccination mot leptospiros.
 
Grundvaccinationen bör bestå av två vaccinationer med 3-4 veckors intervall. Den andra vaccinationen ges 1-3 månader före utresan. För hundar som reser mer sällan än en gång per år kan denna procedur upprepas inför varje resa.
 
Regelbundet resande hundar (dvs. hundar som reser utomlands en eller flera gånger per år) eller hundar som ska vistas utomlands i riskmiljöer en längre tid, bör hållas kontinuerligt vaccinerade mot leptospiros. Första revaccinationen ges inom sex månader från grundvaccinationen, därefter revaccineras hunden med högst ett års intervall.
 
 
Kontakta oss på Djursjukhuset så hjälper vi dig med EU-pass och vaccination.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved