Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Växjö

Renvägen 2
352 45 Växjö

Öppettider

Vardagar 7 - 22
Helger 10 - 22
Butik: vardagar 7 - 20, helger 10 - 16

Kontakta oss/Boka tid:

0470 - 71 90 50
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Klåda

 
Klåda
Om hunden/katten river sig hela tiden är det troligt att den fått någon typ av hudåkomma. Orsakerna till klådan kan vara många, t.ex. ohyra av olika slag eller eksem orsakat av allergi eller värme/fukt. Mot ohyra som löss och loppor finns receptfria preparat att köpa på apoteket, när det gäller exempelvis rävskabb eller öronskabb måste du uppsöka veterinär.
Rävskabb
Rävskabb är en parasit som gräver gångar i huden för att lägga sina ägg. Rävskabben kan inte ses med blotta ögat, men kan ibland ses i hudavskrap under mikroskop. Tyvärr är det vanligt att hundar får rävskabb. Särkilt utsatta ställen är armbågar, öronens kanter och benen. I början får hunden ofta klåda, små röda utslag och kan fälla mer än vanligt. Efter en tid ser man ofta att utslagen blir såriga och skorviga och det är inte ovanligt att såren blir infekterade.
 
En veterinär kan fastställa att din hund har rävskabb dels genom att undersöka ett hudavskrap under mikroskop och dels genom blodprov. Behandlingen består av injektioner, bad eller i vissa fall tabletter. Veterinärbesök är nödvändigt.
Öronskabb
Öronskabb förekommer ofta hos katt, men även hos hund. I hushåll där det finns både katt och hund är det vanligt att katten först drabbas av öronskabben och kan sedan överföra dessa till hunden. En veterinär kan konstatera öronskabb genom att undersöka djurets hörselgång. Behandlingen består av injektioner och/eller örondroppar. Veterinärbesök är nödvändigt.
Löss
Löss förekommer hos hund och är inte så ovanligt som man kan tro. Man kan se både löss och deras ägg med blotta ögat. Äggen som är ovala och svagt gulvita sitter fast på djurets hårstrån. Lössen är ca 2-3 mm stora och gråaktiga i färgen. 
 
Oftast kan man bli av med lössen genom att bada hunden med ett antiparasitärt schampo alternativt spot-on preparat.
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved