Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Växjö

Renvägen 2
352 45 Växjö

Öppettider

Vardagar 7 - 22
Helger 10 - 22
Butik: vardagar 7 - 20, helger 10 - 16

Kontakta oss/Boka tid:

0470 - 71 90 50
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Magproblem

 
Även våra husdjur kan få problem med magen. Orsakerna kan vara många och det är omöjligt att här innefatta alla. Besvären kan komma plötsligt eller vara av mer kronisk karaktär.
 
Vid en akut åkomma är vanliga symptom kräkningar och/eller diarré. Många gånger beror det på att hunden/katten fått i sig något olämpligt och tillståndet går i dessa fall oftast över snabbt.
 
När en hund/katt har diarré och/eller kräkningar blir den lätt uttorkad, pga att den förlorar mycket vätska. Särskilt hos unga djur går detta förhållandevis snabbt. Du behöver då få hjälp av veterinär att tillföra vätska i form av dropp. I lindrigare fall ges droppet under nackskinnet, men i allvarligare fall kan djuret behöva läggas in och få vätska intravenöst och ofta då i kombination med annan medicinering.
 
Genom att lyfta djurets nackskinn uppåt kan du kontrollera om den håller på att torka ut. Om nackskinnet lätt sviktar tillbaka mot kroppen och återtar sin ursprungliga form är hunden/katten inte uttorkad. Om däremot nackskinnet "stannar kvar" kan det vara ett tecken på att djuret håller på att torka ut. Kontakta i så fall veterinär.
 
OBSERVERA att vid minsta osäkerhet skall veterinär kontaktas! 
Av oss kan du få vägledning om vilka åtgärder du bör vidta om ditt djur har diarré respektive kräks. 
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved