Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Växjö

Renvägen 2
352 45 Växjö

Öppettider

Vardagar 7 - 22
Helger 10 - 22
Butik: vardagar 7 - 20, helger 10 - 16

Kontakta oss/Boka tid:

0470 - 71 90 50
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Blodgivning

 

KRAV PÅ DONATOR:
 

  • Skall vara mellan 1,5 och 7 år gammal för att få kunna ge blod, men dock inte vara äldre än 3 år när anmäls till blodgivningsgruppen
  • Vara frisk och inte stå på någon medicinering.
  • Väga minst 27 kg, gärna över 30 kg
  • Vara fullt vaccinerad
  • Får ej ha varit utomlands
  • Hunden får inte haft den fästingburna sjukdomen Anaplasma (tidigare Ehrlichia).
  • För tikar gäller även att de inte får ha varit dräktiga eller är planerade att användas i avel.

HUR GÅR DET TILL?

När vi behöver blod till någon patient, ringer vi upp och ser om ni har möjlighet att komma in. Ni får då lämna hunden här under en upp till några timmar. Hunden får en kanyl i frambenet där vi tar ut blodprover för att kolla att hunden för dagsläget inte har någon infektion i kroppen samt är neg för Borrelia/Anaplasma. Beroende på hundens temperament kan hunden ges lugnande medel. Sedan rakas en ruta på halsen och blodtappningen sker från jugularvenen i halsen. Detta tar ca 15 min. Hunden får dropp under tiden blodtappningen sker samt att den efteråt får stanna för observation en liten stund, samt erbjuds en portion mat.

Som bloddonator få hunden årligen en kostnadsfri undersökning samt blodprover där vi kontrollerar blodvärden, lever och njurvärden samt fästingburna sjukdomarna Borrelia och Anaplasma.

Intresseanmälan för utskrift »

Blodgivning Djursjukhuset Växjö.
Efter varje bloddonation får ni välja mellan antingen en ”vanlig” vaccination ( parvo, hepatit, valpsjuka och kennelhosta) eller under perioden maj-september ett fästingmedel ( Frontline, Exspot ( max 6 pipetter), eller ett fästinghalsband Seresto). Ni kan även välja på 7,5 kg av valfri Hill´s hundmat.

Vid donation kommer vi att raka på ena frambenet och på halsen. Detta för att minska infektionsrisker. Om du under någon period inte vill att vi rakar din hund, bör hunden avstå från donation denna period.

Efter blodgivning kan hunden vara lite trött, oftast pga. att de fått lite lugnande medicin. Ta det lugnt med hunden närmsta dagarna efter blodgivning. Vanliga promenader går bra, men undvik hård fysisk aktivitet.
 
För mer information eller för att anmäla din hund som blodgivare, ring Evidensia Djursjukhuset Växjö, 0470-719050.
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved