Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Växjö

Renvägen 2
352 45 Växjö

Öppettider

Vardagar 7 - 22
Helger 10 - 22
Butik: vardagar 7 - 20, helger 10 - 16

Kontakta oss/Boka tid:

0470 - 71 90 50
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Hud

 

Dermatologienheten

 
Djursjukhuset Växjö har en dermatologienhet, en avdelning speciellt inriktad på hudproblem hos hund och katt.
 
Olika problem med t ex klåda, återkommande öroninflammationer eller hudinfektioner är mycket vanligt och man måste ofta räkna med att en hudpatient kan komma att kräva återkommande besök och provtagningar. Detta kan vara frustrerande för Dig som djurägare, men är nödvändigt för att vi tillsammans ska komma fram till en diagnos och bästa möjliga behandling fö just Ditt djur. För att komma fram till en diagnos kan det bli fråga om olika blodprover, skrapprover från huden, utstryk från hud och öron under mikroskop (s k cytologi) eller hudbiopsier som skickas till en dermatologiinriktad patolog.
 
Vi har ett speciellt avdelat poliklinikrum, med planscher, broschyrer, produkter och litteratur inriktad på dermatologi, där de flesta hudpatienter undersöks. Vi har en veterinär som är ESAVS-utbildad(European School for Advanced Veterinary Studies) i dermatologi och en utbildad BMA som utför cytologi och mikroskopi av hud och öron på plats. Våra dermatologiintresserade sköterskor genomgår vidareutbildningar inom bl a cytologi, provtagning av hud och öron och behandling med kosttillskott och schamponeringar av olika hudproblem.
 
 
Välkomna!
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved