Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Växjö

Renvägen 2
352 45 Växjö

Öppettider

Vardagar 7 - 22
Helger 10 - 22
Butik: vardagar 7 - 20, helger 10 - 16

Kontakta oss/Boka tid:

0470 - 71 90 50
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Rehab och Friskvård

 
På vår fina rehabavdelning har vi möjlighet att rehabilitera hund med hjälp av en så kallad Waterwalk eller Treadmill. Det är en tank med glasväggar med ett rullband i botten, som fylls med vatten. Det går att reglera hastighet och vattenniåv för varierad träning av olika muskler. Det finns stora fördelar för opererade hundar att börja sin rehabilitering här. Vi ser ett mycket snabbare tillfrisknande och fler helt återställda hundar. En annan viktig del är djurägaren som själv får jobba aktivt i hemmet mellan besöken på rehab.
 
Givetvis finns också möjligheten att friskvårdsträna sin hund. 
 
Som alternativ och/eller komplement till vattenträning finns massage, akupunktur eller elstimulering (TENS).
 
Massage är ett otroligt hjälpmedel som dessutom alla kan lära sig. Massage är en mycket behaglig behandlingsform. Den ökar cirkulationen, verkar muskelavslappnande och uppskattas av patienterna.
 
Stretch är bra när det används på rätt sätt. Till skillnad från massagen är det lätt att göra fel och istället för att förebygga skador skapa dem. Hundar är bra på att stretcha själva. Vi råder er att vända er till någon som är utbildad inom detta område innan man börjar med stretch.
Bra friskvård och rehablilitering på Djursjukhuset Växjö.
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved