Välj stad

Välkommen till Evidensia Djursjukhuset Växjö

Renvägen 2
352 45 Växjö

Öppettider

Vardagar 7 - 22
Helger 10 - 22
Butik: vardagar 7 - 20, helger 10 - 16

Kontakta oss/Boka tid:

0470 - 71 90 50
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Tandvårdavdelning

 
På Evidensia Djursjukhuset Växjö har vi ett team välutbildade medarbetare som tar emot ditt djur för undersökning och åtgärd av tandsten och olika sjukdomar som drabbar munhåla och tänder. På katter är det vanligt med sjukdomar som angriper tandrötterna. Din hund kanske har bitit för hårt på ett märgben och fått en spricka i en tand. Kaninens tänder kanske har blivit för långa.

Tandavdelningen utgörs av ett eget välutrustat rum med narkosapparat och röntgen. En stor del av tanden sitter under tandköttet och enda sättet att undersöka om det finns inflammationer/infektioner där är med röntgen. Vi följer normgruppens rekommendationer och utför alla tandingrepp under narkos på intuberade djur (med en tub i halsen för att ge gasnarkos). Detta görs bl a för att förhindra att de andas in de bakterier som frisätts vid tandstenstagningen, men också för att kunna utföra en fullständig undersökning och en grundlig rengöring av munhålan med minsta möjliga obehag, smärta eller stress för djuret.
Vi samarbetar också med en konsult som har lång erfarenhet inom tandvård på både human och djursidan, därför kan vi även hjälpa djur med särskilt komplicerade problem.

Om du funderar på om ditt djur har problem i munhålan bokar vi en tid på kliniken för en undersökning och bedömning. Därefter bokar vi tid för åtgärd på tandavdelningen.
Tänder och djur på Djursjukhuset Växjö.
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved