Välj stad

KLOKA SVAR OM SJUKA DJUR

Vill du veta mer om ditt djurs hälsa och välbefinnande? Här kan du ta del av våra veterinärers svar på vanliga frågor. 
Se vår informationsfilm om knölar och misstänkta tumörer på hund ►
 

Få bukt med hotspots

På sommaren är det vanligare att hundar drabbas av så kallade hotspots - fuktande sårliknande eksem som kan ge mycket obehag. Det är viktigt att snabbt raka ner pälsen och tvätta hotspots eftersom de lätt sprider sig. Läs veterinärens råd om hur du behandlar hotspots på din hund »

 

Så skiljer du på Åksjuka och bilrädsla hos hund och katt

På sommaren är det många som bilar på sin semester, men det är inte alltid problemfritt att ta med sina fyrbenta familjemedlemmar. En del hundar och katter lider av åksjuka. Läs mer här och få råd »

 

10 tips: så väljer du foder till hunden

Foder av hög kvalitet och anpassat till djurets ålder, storlek och livsstil ger bättre förutsättningarna för ett långt och friskt liv. Läs mer om vad du kan tänka på när du väljer foder till din hund »

 

Tips om ditt djur är rädd för fyrverkerier och smällare

Stress hos djur kan uppstå av flera orsaker, men för många hundar, katter och hästar är smällare och raketer runt nyår, påsk och valborg de svåraste tiderna på året. Metoder som medicinering och ljudträning kräver god framförhållning, men här hittar du några sista-minuten-tips för din fyrbenta vän »

 

10 tips: så väljer du foder till katten

Att den mat vi ger våra djur påverkar dess hälsa är ett faktum. Foder av hög kvalitet och anpassat till djurets ålder och livsstil ger bättre förutsättningarna för ett långt och friskt liv. Läs mer om vad du kan tänka på när du väljer foder till din katt »

 

Olika jaktskador i norr och söder

​Den här tiden på året kommer en hel del jakthundar till våra djursjukhus och kliniker. Skadorna ser olika ut beroende på del av landet: överbelastningsskador är vanligare i norr medan sprätt- och bitskador från vildsvin är vanligast i södra halvan av landet. Läs mer om skaderisker vid jakt och hur du undviker dem »

 

aktivera din innekatt

En uttråkad innekatt blir lättare överviktig, vilket medför en rad risker för kattens hälsa. Som kattägare är det därför viktigt att aktivera din innekatt för att den ska må bra. Läs om kattlek och hur du skapar en spännande innemiljö för din katt »
 

Glad sommar
– lämna ingen kvar i bilen

Ta för vana att inte lämna din hund i bilen under sommarmånaderna. Kom ihåg att temperaturen kan bli farligt hög i en bil, även om det inte känns varmt utanför den. Varje sommar tar Evidensia emot hundar som inte klarat av värmen och där några till och med dött på grund av den. Här ser du hur varmt det blir »
 

VETERINÄR Måns röken
ger råd om ormbett

 

VETERINÄR Annika tranaues-rowe
ger råd om knölar

 

Glad påsk för hela familjen
– se upp för farorna

Snart är påsken här. Många av oss är lediga, passar på att njuta av vårvädret, äter lite extra gott och umgås med nära och kära. Men påsken är tyvärr även en högtid då djursjukhus och kliniker i Evidensia har mycket att göra. Om du som djurägare är medveten om farorna och riskerna så tror vi att påsken kan bli en skön högtid – för hela familjen. Här berättar vi mer om påskens faror och risker »
 

förrädiska VÅRISAR - Så gör du om ditt djur TRILLAR I

Ibland händer det att hästar och hundar råkar hamna i iskallt vatten, till exempel  för att de går igenom isen eller för att de trillar ner i ett vattendrag. Här berättar våra veterinärer hur du ska göra i en sådan situation »
 
 

VETERINÄREN SVARAR

HItta frågor och svar kring djurs hälsa och sjukvård.
Använd sökrutan eller leta under det aktuella djurslaget.
 
häst
Behandling av sårskada
Hej!
Min häst har en sårskada på ena benet. Det blev rätt djupt men verkar läka fint. Just efter haltade hon i trav, ej skritt. Nu haltar hon inte i traven heller. Jag har efter distriktsveterinärs inrådan sorbactkompress på såret hela tiden för att skydda mot smuts/flugor, tvättar med koksalt & byter kompress varje dag. Det blir klart bättre och bättre. När såret slutar vätska ska vi enl. ordination bara ha kompress som får sitta på (som skydd mot smuts/flugor) tills hon får skorpa och ny hud. Hon är inte trycköm om man trycker på såret över bandaget, däremot tycker hon inte att det är jättekul att tvätta såret. När kan man börja sätta igång hästen? Jag läste i en artikel att förutom att såret inte ska vara tryckömt & hästen ohalt så bör såret vara täckt av ett litet lager av ny vävnad och ska ha börjat dra ihop sig i från kanterna. Det lät rimligt, men artikeln var tre år gammal.
Med vänlig hälsning Ann
Evidensia veterinär svarar
Hej Ann!

Det är alltid svårt och lite riskabelt att svara på frågor om specifika skador när man inte undersökt hästen. Vid en djup sårskada på benet finns risk att viktiga strukturer har skadats beroende på var på benet såret sitter eftersom många strukturer sitter ytligt (ex senor, ligament, gaffelband, griffelben, leder och senskidor). Jag skulle rekommendera att du låter en veterinär undersöka hästen om det inte är gjort innan och eventuellt röntgar/ultraljudar området om man bedömer det nödvändigt. Om jag ska ge ett generellt svar om igångsättning efter en okomplicerad sårskada gäller att såret ska vara slutet, inte vätska och vara helt täckt av ärrvävnad för att hålla för påfrestning och som du själv skriver ska såret vara oömt och hästen ska såklart inte vara halt. Lycka till!

Med vänliga hälsningar Elin
häst
Fråga: Hur får jag bort hängmagen?
Jag har en 4 årig valack, som jag rider och tränar regelbundet ca. 4-5 gånger i veckan varierat arbete! Han gick på bete hela sommaren fram till mitten av augusti (vilade 5v och reds sedan). Går fortfarande i större hage där det finns lite gräs kvar, men sedan han fick flytta in från betet har han fått en hängmage, revbenen känns "lagom", känns men syns inte jätte tydligt! Samt att han är rätt fin i överlinjen. Han har alltid hö i hagen, samt att han alltid har hö i boxen. Sen får han Krafft foder 3 ggr/dag! 1kg/dag protein (Hippo alfa) och 1,25kg/dag Hippo top one, som är ett foder för muskeluppbyggnad och energi. Han äter för det mesta och verkar alltid hungrig! Hö analysen har tyvärr inte kommit än, men enligt tidigare års skörd (samma gärden.) har det varit protein fattigt hö! Hur kan jag få bort hans mage?
Evidensias veterinär svarar: svarar
En häst som är bukig behöver inte som du själv noterat vara överviktig i övrigt. Hästar som fodras med en stor andel grovfoder (vilket är vad som eftersträvas) blir alltid lite bukigare än en häst som äter foder med mindre volym eftersom grovfodret tar mer plats i grovtarmarna som på hästar rymmer flera 10-tals liter. Sedan kan hästen även bli bukig om den fodras med en foderstat med för låg andel protein- alltså ett tecken på proteinbrist. Nu låter det ju inte så för din häst om den är fin i överlinjen och har normal muskelmassa i övrigt. Mitt förslag är att du gör en beräkning av foderstaten när grovfoderanalysen har kommit antingen själv (program finns på nätet ex på ”Hästsverige”) eller med hjälp av oberoende foderrådgivare (ex foderrrad.se). Och sedan avvaktar och ser vad som händer när betessäsongen är slut och hästen är riden en period igen.

Lycka till!
häst
Fråga: Är stelheten normal?
Vi har ett nordsvensk sto på 7 år, hästarna står inne i box över natten. Nu till min fråga: Nordsvensken verkar vara lite stel det första när hon kommer ut, hon går kortare steg o verkar som sagt lite stel, sen efter ett tag så är hon som vanligt.Hon rids ca varannan dag o är ej något nämnvärt överviktig.Är denna stelhet normal undrar jag? Annars pigg o alert.
Evidensias veterinär svarar
Det låter inte helt normalt att en så pass ung häst blir stel av att stå inne över natten. Vissa sjukdomar kan komma smygande och prognosen är ofta bättre om man hittar ett ev. problem och sätter in behandling i tid. T ex fång ses ibland bara som en liten stelhet i början av förloppet och även andra typer av hälta kan börja smygande. Jag skulle rekommendera att du låter en veterinär undersöka hästen för att utesluta att hon har någon pågående smärtsam process. Man kan ju börja med att boka ett besök av någon som kan titta på hästen hemma och som har möjlighet att komma på morgonen och se precis hur hon ser ut när hon går ur boxen. Lycka till!
 
hund
Fråga: Kokt eller rå nötfärs?
Jag har två frågor.
Vi är inte helt överens här hemma om hur vi ska servera nötfärsen till våra hundar. Kokt eller rå. vi serverar lite extra då en av hundarna har valpat.
När kan jag åter släppa min tax i skogen efter att valparna har kommit? Hon längtar redan ut.
Evidensias veterinär svarar
Nötfärs kan serveras både kokt och rå. Men om den kokas så blir den mer lättsmält samt att värmebehandlas den så dör eventuella bakterier i den. Dock bör den svalna innan hundarna äter den.

Man bör vänta tills valparna är avvanda (slutat dia från tiken) innan hon börjar motioneras för mycket. Att producera mjölk kräver mycket energi.
hund
Fråga: Kan hundar bli förkylda?
Kan hundar bli förkylda? Under en dryg vecka hostade min hund rätt ofta och lite som om hon kiknade. Lite samma beteende som innan en kräkning. Hon har inte kräkts nu när hon hostat. De senaste dagarna har hon inte hostat, så jag antar att jag inte behöver oroa mig om hostningarna inte börjar igen. Att jag reagerar på hostningar och är extra noga beror på att jag är orolig för att hennes tidigare juvertumörer (maligna) ska ha bildat metastaser i lungorna. Ginni är pigg och glad, äter bra och verkar inte själv ha några problem.....Ginni är vaccinerad mot kennelhosta och jag vet att den långt ifrån ger ett 100% skydd. Är hos en dagmatte som ensam hund, men träffar hundar ute på promenad och på div hundkurstillfällen.
Evidensias veterinär svarar
Ja, hundar kan drabbas av övre luftvägsinfektioner, exempelvis kennelhosta som kan yttra sig på det sätt som du beskriver. Om hostan återkommer eller om Ginni blir sämre på något sätt tycker jag att du ska uppsöka närmaste Evidensiaklinik för en undersökning.
 
katt
Fråga: Är tonfisk farligt vid urinstensproblem?
Vår gamla hankatt Olof har haft problem med urinsten vid några tillfällen. Han har gått på Hills s/d och c/d samt Royal Canins Urinary. Mellan varven har han ätit Royal Canins friskfoder för seniorer. Han älskar att snylta mat från våra två kattdamer, som äter Whiskas (något annat går inte hem hos dessa bortskämda missar). Och då drabbas han snart av urinsten. Nu har vi upptäckt att han dessutom älskar Kattuna som innehåller tonfisk. Men hur farlig är den maten för en katt som Olof? Vågar vi ge honom utav Kattuna utan att han blir sjuk? Han har tröttnat på all mat vi bär hem från veterinären, och njuter i fulla drag av allt annat gott han inte borde äta! Jättetacksam för svar, så vi vet om vi vågar ge honom Kattuna kattmat.
Evidensias veterinär svarar
Det finns ju urinsten av olika typer (hos katt huvudsakligen struviter och kalciumoxalater). Uppbyggnaden skiljer sig, men i korthet kan man säga att de består av olika mineraler.

Av det skälet innehåller urinstensfoder mindre mineraler än andra foder. Tonfisk (och andra fiskar) har en relativt hög mineralhalt, varför man inte rekommenderar fisk som huvudsaklig föda till katter med urinstensproblem. Att däremot ge en portion "godismat" emellanåt ställer knappast till några större problem, men man bör inte ha det som huvudsaklig förda.

Generellt sett är också blötmat bättre för att motverka urinsten än torrfoder (eftersom blötmaten innehåller stora mängder vatten).
 
hund
Fråga: Kan njurvärdena bli bättre?
Hej! Jag har tyvärr fått konstaterat att min snart 11 åriga tollarhane har dåliga njurar, med höga värden av kreatinin,urea och fosfat. Får nu specialfoder plus fosfatbindande medel. Jag undrar om värdena kan bli bättre? Brukar man göra ultraljud? Något annat? Jag har ju varit hos veterinär men hon är ingen specialist på just detta och jag tycker att det är viktigt att rådfråga andra!
Evidensias veterinär svarar
Man behöver oftast komplettera undersökningen med utökade blodprover, urinprov och ultraljud för att mer kunna avgöra om just Din hunds njurproblem kan förbättras. Ibland behövs ytterligare utredningar av olika slag. Ofta skrivs dessutom hunden in under flera dagar på djursjukhus för vätsketerapi intravenöst.

Jag tycker Du skall boka tid för utredning av Din hunds njurproblem på närmaste Evidensia Djursjukhus.
hund
Fråga: Vad kostar kastreringen?
Hur mycket kostar en kastrering av en tik ca 20 kg? Och hur lång tid tar läkeprocessen cirka?
Evidensias veterinär svarar
Kostnaden för ingrepp varierar mellan olika djursjukhus och kliniker samt om ingreppet sker akut ( t ex på jourtid pga akut sjukdom som livmoderinflammation) eller på en bokad tid under icke jourtid. Jag tycker att du ska ringa runt och begäran in prisuppgifter från kliniker i din region som du känner förtroende för men också tänka på att en liten klinik med mindre resurser kanske är billigare men inte har samma möjligheter eller rutiner som en större klinik eller ett djursjukhus har.

Efter en operation får man med sig hemgångsråd där det förklaras hur du ska hantera din hund den närmaste tiden efter operationen. Oftast rekomenderas det att hunden vilar och bara rastas i koppel fram tills stygntagning. Följ de råd du får från kliniken/djursjukhuset när hunden går hem och tveka inte att fråga eller ta förnyad kontakt om du blir orolig eller har fler frågor.

Hundarna och katterna hanterar oftast dessa ingrepp häpnadsväckande bra och är ofta helt återställda efter 10-14 dagar men självklart varierar det beroende på individ och ev komplikationer.

Lycka till!
hund
Fråga: Kan jag ge åksjuketabletter?
Jag har en goldentik på 9,5 veckor och väger 7,2 kg och hon blir åksjuk när hon åker långt. Har köpt åksjuketabletter på Apoteket men de kunde inte säga hur mycket jag ska ge henne. Kan man överhuvudtaget ge henne det och i så fall hur mycket?

Tack på förhand!
Evidensias veterinär svarar
Många små barn, både djur och människor plågas av åksjuka. Att försiktigt träna in bilåkning i trygg, lugn miljö, kanske åkandes i en godkänd bur, korta sträckor till en bra rastplats med roliga aktiviteter är det bästa för att göra bilåkandet till något lustfyllt. Hos din veterinär kan du hitta produkter som hjälper dig att skapa en rofylld miljö. T ex finns Adaptil som är produkter som utsöndrar dofter/feromoner som har en lugnande effekt på hundar. Dessutom finns det ett kosttillägg i form av tabletter som heter Zylkene som innehåller ämnen som är lugnande. Det finns receptbelagda preparat för hundar mot åksjuka och jag tycker inte du ska prova de preparat som finns för människa på Apoteket utan rekomendationer från veterinär. Kontakta en veterinär som du har förtroende för besök snarast så att inte din valp " lär sig" att det är obehagligt att åka bil! Välkommen till någon av våra Evidensiakliniker!
 
häst
Fråga: Hur får jag bort hängmagen?
Hej!
Jag har en 4 årig valack, som jag rider och tränar regelbundet ca. 4-5 gånger i veckan varierat arbete! Han gick på bete hela sommaren fram till mitten av augusti (vilade 5v och reds sedan).
Går fortfarande i större hage där det finns lite gräs kvar, men sedan han fick flytta in från betet har han fått en hängmage, revbenen känns "lagomt", känns men syns inte jätte tydligt! Samt att han är rätt fin i överlinjen. Han har alltid hö i hagen, samt att han alltid har hö i boxen. Sen får han krafft foder 3 ggr/dag! 1kg/dag protein (hippo alfa) och 1,25kg/dag hippo top one, som är ett foder för muskeluppbyggnad och energi.
Han äter för det mesta och verkar alltid hungrig!
Hö analysen har tyvärr inte kommit än, men enligt tidigare års skörd (samma gärden.) har det varit protein fattigt hö!
Hur kan jag få bort hans mage?
Evidensias veterinär svarar
En häst som är bukig behöver inte som du själv noterat vara överviktig i övrigt. Hästar som fodras med en stor andel grovfoder (vilket är vad som eftersträvas) blir alltid lite bukigare än en häst som äter foder med mindre volym eftersom grovfodret tar mer plats i grovtarmarna som på hästar rymmer flera 10-tals liter. Sedan kan hästen även bli bukig om den fodras med en foderstat med för låg andel protein- alltså ett tecken på proteinbrist. Nu låter det ju inte så för din häst om den är fin i överlinjen och har normal muskelmassa i övrigt. Mitt förslag är att du gör en beräkning av foderstaten när grovfoderanalysen har kommit antingen själv (program finns på nätet ex på ”Hästsverige”) eller med hjälp av oberoende foderrådgivare (ex foderrrad.se). Och sedan avvaktar och ser vad som händer när betessäsongen är slut och hästen är riden en period igen.

Lycka till!
 
katt
Fråga: Öga som rinner
Jag har en katt som jag har adopterat från en kattförening. En honkatt av okänd ålder. Jag har mer eller mindre ingen aning om hennes historia. Men hon har så länge jag har haft henne haft problem med sitt ena öga. Ögat rinner ofta och ibland ser det nästan ut som om det kommer lite blod. Hon verkar dock inte ha ont av det och det är inte varigt. Jag brukar tvätta henne lite försiktigt kring ögat ibland, men i övrigt har jag inte gjort något åt det.
Eftersom hon har levt som gatukatt en gång i tiden så känns det ju troligt att hon har dragit på sig en skada nån gång under sitt uteliv. (Hon är innekatt idag.) Men tror ni att det är något som behövs kollas upp? Som sagt, hon verkar inte speciellt besvärad av det och det verkar inte bli värre.
Evidensias veterinär svarar
Du bör absolut boka en tid för din katt hos veterinär, både för att få henne undersökt och diskutera orsaker till ögonproblemet. Men också få råd om hur du behandla eller sköta hennes ögon.
Så snart en katt kniper, kisar eller har ont i öga/ögon ska man förstås skynda sig att boka tid, detta låter inte fullt så akut.
Lycka till!
 
häst
Fråga: Börja träna efter sårskada?
Min häst har en sårskada på ena benet. Det blev rätt djupt men verkar läka fint. Just efter haltade hon i trav, ej skritt. Nu haltar hon inte i traven heller. Jag har efter distriktsveterinärs inrådan sorbactkompress på såret hela tiden för att skydda mot smuts/flugor, tvättar med koksalt & byter kompress varje dag. Det blir klart bättre och bättre. När såret slutar vätska ska vi enl. ordination bara ha kompress som får sitta på (som skydd mot smuts/flugor) tills hon får skorpa och ny hud. Hon är inte trycköm om man trycker på såret över bandaget, däremot tycker hon inte att det är jättekul att tvätta såret. När kan man börja sätta igång hästen? Jag läste i en artikel att förutom att såret inte ska vara tryckömt & hästen ohalt så bör såret vara täckt av ett litet lager av ny vävnad och ska ha börjat dra ihop sig i från kanterna. Det lät rimligt, men artikeln var tre år gammal.
Evidensias veterinär svarar
Det är alltid svårt och lite riskabelt att svara på frågor om specifika skador när man inte undersökt hästen. Vid en djup sårskada på benet finns risk att viktiga strukturer har skadats beroende på var på benet såret sitter eftersom många strukturer sitter ytligt (ex senor, ligament, gaffelband, griffelben, leder och senskidor). Jag skulle rekommendera att du låter en veterinär undersöka hästen om det inte är gjort innan och eventuellt röntgar/ultraljudar området om man bedömer det nödvändigt. Om jag ska ge ett generellt svar om igångsättning efter en okomplicerad sårskada gäller att såret ska vara slutet, inte vätska och vara helt täckt av ärrvävnad för att hålla för påfrestning och som du själv skriver ska såret vara oömt och hästen ska såklart inte vara halt. Lycka till!
 
hund
Fråga: Ökad törst
Har en hund som har haft problem med njurarna, han vill ha mycket vatten.
Han får ett foder som är Brit care adult. Ska jag bytta till något annat foder?
Tacksam för svar.
Evidensias veterinär svarar
Om din hund är onormalt törstig och vill ha mer vatten än normalt ska du snarast boka en tid till veterinär för utredning då många allvarliga sjukdomar ger ökad törst. Välkommen till någon av våra Evidensiakliniker.
Lycka till!
 
häst
Fråga: Träna efter blödning?
Hej! Har en travhäst som för en vecka sedan fick konstaterat att han hade en blödning i sitt gaffelband på vä framben. Det var alltså inte av men det syntes tydligt att det fanns en blödning. Min fråga är nu om det är OK att redan nu köra honom i tryckvagn i skritt på bana? Jag som ägare vill inte att han ska tränas utan endast få i hage, gå i walker o stå i sin box därefter o detta vill jag han ska göra till nästa år efter återbesök hos vet. Det är tränaren som gör dessa saker nu o jag undrar om inte detta kan orsaka större skada för det önskar jag inte. Ser verkligen fram emot ert svar så fort som möjligt. Mvh Marie
svarar
 
katt
Fråga: Påverkar torrfoder tandhälsan?
Min 5 åriga katt vägrar att äta torrfoder. Påverkar detta tandhälsan negativt?
Evidensias veterinär svarar
Du ställer en bra fråga.
För tänderna är det bra med torrfoder för att få "tuggmotion". I övrigt finns det stora fördelar med mjukfoder av hög kvalitet till katt.
Kan du få in rutinen att borsta tänderna på din katt är det bra och håll uppsikt över den tandsten som ändå bildas. Boka tid hos din veterinär för fortsatta råd, kanske i samband med nästa vaccination.

Lycka till!
katt
Fråga: En kull innan kastration?
Jag har precis skaffat mig en liten kattunge. Nu fjorton veckor. Jag har tänkt att kastrera henne och då tänkte jag senast vid sex månader. OM jag skulle vilja ha en kull innan hon är kastrerad, hur länge ska jag vänta med att i så fall para henne? Kan jag under tiden fram till dess ge henne p-piller? Det är ingen raskatt det här utan en "vanlig" europeisk, vit. Inget fel på hörsel.
Evidensias veterinär svarar
Jag förstår att ni gärna vill ha en kull om katten är frisk och sund och ni har hem till ungarna. Då är det i första hand för er skull .
I så fall vill man gärna att hon ska ha vuxit till sig och blivit lite vuxen själv innan man parar henne och p-piller kommer troligen behövas fram till dess.
Hör mer med kliniken innan ni bestämmer er för denna lösning och eventuella p-piller.
I det fall ni bestämmer er för att kastrera henne tidigt gäller ca sex månader för narkos och kastration.

Lycka till!
 
hund
Fråga: Darrningar i bakben
Jag har en samojedhane på 7 år som darrar mycket på sina bakben. Vi har varit hos veterinären två gånger med honom och dom hittar inget. Han verkar inte ha speciellt ont är pigg och glad för övrigt. Nu går jag hos en fysioterapeut med honom för att se om det blir bättre. Min fråga till er har ni något att tipsa mig om som jag kan göra så han darrar mindre på bakbenen.
Evidensias veterinär svarar
Det låter som att han har någon slags smärta eller svaghet i bakdelen.
Beroende på var du går med honom, boka tid för att få honom undersökt igen eller bli remitterad till veterinär med särskilt kunnande inom ortopedi (ledsjukdomar). Ytterligare undersökning eller bilddiagnostik (t ex röntgen) kanske behöver göras som ger mer information. Kanske smärtlindrande medicin behövs vid sidan av fysioterapin.

Lycka till!
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved