Välj stad
 

Vi skapar framtidens djursjukvård

Bättre diagnostik, bättre behandling, bättre mediciner. Och allt friskare djur. Det är några av målen med den forskning som pågår inom Evidensia. Vi bedriver klinisk forskning inom flera områden, vilket bland annat har lett till nya behandlingsmetoder som används världen över.


För att bevaka och utveckla de veterinärmedicinska frågorna på lång sikt har vi bildat Evidensia Veterinärmedicinskt Forum (EVMF), vars representanter också sitter med i Evidensias ledning.

I en lärande organisation som vår är kompetensöverföring av största vikt. Därför bedriver vi omfattande utbildning på alla nivåer och för alla anställda.Under 2014 lanserade vi vårt eget centrum för utbildning: Evidensia Academy. Evidensia Academy erbjuder strukturerade modulkurser som vi är ensamma om i Skandinavien, men även enstaka fristående kurser. Utbildningarna är öppna för alla, vilket bidrar till att utveckla hela branschen på professionell nivå. I slutändan leder det till bättre levnadsvillkor för våra kunder – djuren!  

 

Så driver och leder vi utvecklingen

Idag sker den veterinärmedicinska utvecklingen till stor del på de stora djursjukhusen. Vi inom Evidensia är stolta över att vara med och driva utvecklingen, i Sverige och världen. Med över 1 300 000 patientbesök per år har vi ett optimalt underlag för att jämföra behandlingar och provresultat med stor säkerhet. Vi har också mycket goda resurser, många specialister och högteknologiskt avancerad veterinärmedicinsk utrustning. Det vill vi använda för att utveckla framtidens djursjukvård.


Just nu driver vi flera forskningsprojekt. Vi arbetar också för att skapa ännu bättre möjligheter för fler att bedriva klinisk forskning inom Evidensia. Mindre enheter kan till exempel få hjälp med handledning från våra djursjukhus. Utöver de betydande belopp som Evidensia själva satsar på forskning och utveckling, så bidrar de två stiftelserna Strömsholms Djursjukvård och Svensk Djursjukvård med ekonomiskt stöd. 2015 uppgick det stödet till totalt nästan 17 miljoner kronor. Vi hjälps åt att följa utvecklingen

Utvecklingen i veterinärbranschen går snabbare än någonsin. Bara inom området hund och katt publiceras 6 000-8 000 vetenskapliga artiklar varje år. Genom Evidensia och vårt Veterinärmedicinska forum får alla medarbetare på våra klinker och djursjukhus tillgång till  de senaste rönen inom behandling, medicin och forskning. Den senaste kunskapen kan också spridas fortare till våra veterinärer och därmed komma patienter och djurägare till del. Med ambitionen att hålla den högsta kunskapsnivån blir det enklare att göra de bästa valen för varje patient och dess ägare.Intervju med Lennart Sjöström, chefveterinär i kirurgi på Evidensia Specialsidjursjukhuset Strömsholm, ordförande i Evidensia Veterinärmedicisnkt Forum och Årets Veterinär 2016 >

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved