Välj stad

Hästsjukdomar
hästinfluensa


HÄSTINFLUENSA (VIRUS).


Hästinfluensa är en sjukdom som orsakas av ett influensavirus. Hästar som inte fått vaccination kan bli väldigt sjuka i hög feber, få ont i musklerna och hosta.


Symptom.

Symtomen är feber och näsflöde samt efter någon dag en torr hosta. Hästinfluensa är en luftburen, mycket smittsam sjukdom och hästar inom 30 meter kan smittas utan att ha haft någon närmre kontakt med den sjuka hästen. Normalt sett är en häst smittsam i ungefär en vecka men längre tid kan förekomma.
 

Inkubationstid.

Inkubationstiden är normalt 2–7 dagar och eftersom hästinfluensa är mycket smittsam bör alla hästar i stallet hållas isolerade. En vaccinerad häst kan uppvisa symtom men av den lindrigare sorten. Den kan ändå vara smittbärare och bör isoleras. Ovaccinerade hästar är mer smittsamma än vaccinerade.
 

Vaccination.

Många tävlingsorganisationer kräver att din häst är vaccinerad mot hästinfluensa för att du ska få uppehålla dig på tävlingsplatsen. Samma regler gäller även hos många stallhyresvärdar.
Sjukdomar häst hästinfluensa.
 
Hitta din närmaste Evidensia hästklinik
 

Evidensiaplus

Kundklubben som gör skillnad.
Bonus på köp och behandlingar.
Gratis medlemskap.
Hälsotips för ditt djur.

BLI MEDLEM NU

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved