Välj stad

Välkommen till Evidensia Hästkliniken Gävle

Travbanan
806 33 Gävle

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 16.30.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 026 - 12 60 68
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

VÅRA TJÄNSTER & BEHANDLINGAR

Här kan du läsa om några av våra behandlingar och tjänster samt hur olika besök hos oss går till.

Hältutredning

Vi går igenom hästens historia, eventuell tidigare hältproblematik samt hur hästen fungerar i dagsläget.
Hästens rörelseapparat palperas igenom, leder och senor och muskulatur. Hästen studeras i rörelse både på rakt spår och vid longering.

Ibland kan hästen studeras med sadel eller uppsuttet så ta med dig din ridutrustning vid besöket.


Området för hältan lokaliseras ofta med hjälp av olika lokalbedövningar.

När problemet har lokaliserats kan ibland olika typer av bild-diagnostik utföras t.ex. röntgen eller ultraljud i drabbat område.

Hästen behandlas och en behandlingsplan upprättas.

Vid svårlokaliserade hältor har vi möjlighet att utföra undersökning med Lameness Locator (lånas från Strömsholm) eller remittera för vidare diagnostik såsom CT eller MR.
BEHANDLINGAR
Varje behandling är specifik och anpassas till individens sjukdomstillstånd och behov. Detta är exempel på några av dem behandlingar vi utför vid kliniken.

Behandlingar Senskador
Antiinflammatorisk medicin: Nsaid. Dämpar inflammationen kring skadan och minskar svullnad, ödem och smärta.

PRP: Platelet Rich Plasma. Används bland annat till svårläkta senskador. Utvinns från hästens egen blodplasma och innehåller rikligt med tillväxtfaktorer som stimulerar tillväxt och proliferation av celler, produktion av kollagen (som senfibrer är uppbyggda av) och stimulerar bildning av blodkärl. Detta påskyndar och förbättrar läkningen.
 
Behandlingar Ledinflammation, Osteoartrit
Glukokortikoider (Kortison): Antiinflammatoriskt preparat som ofta används som förstahandsval. Dämpar inflammationsreaktionen i leden och bidrar till att återställa funktionen.

Hyaluronsyra: Kallas ofta tuppkam och kombineras ofta med kortison-behandling.  Finns naturligt i leden och bidrar till att smörja leden och bibehålla en god miljö. Vid kroniska inflammationstillstånd kan man behöva tillföra extra hyaluronsyra då produktionen i en inflammerad led ofta inte är tillräcklig.

IRAP: Interleukin 1 receptor antagonist, motverkar inflammationsprocessen vid ledinflammation och osteoartrit. Framställs från hästen eget blod. Har visat goda behandlingsresultat på ledinflammation som inte blir bättre av de mer vanliga behandlingarna med kortison och hyaluronsyra, då IRAP inverkar och hindrar en av sjukdomens orsaker och inte bara behandlar symtomen. 


munhåleundersökning

Vi går igenom och pratar om hästens historia, eventuella tidigare problem i munhålan samt hur hästen för dagen fungerar i ridningen och dess ätmönster samt eventuella frågeställningar inför undersökningen.

Hästen får lugnande och blir trött.
Därefter undersöks hästen med munstege, lampa och spegel.

Eventuella fynd diskuteras och åtgärdas.

Ta med dig din utrustning för betsel- samt tränspassning. 


AMBULERANDE VERKSAMHET

Med vår rymliga klinikbil kan vi komma hem till dig och utföra de flesta av våra behandlingar direkt i stallet. 
Exempelvis munhåleundersökning, röntgen, ultraljud, hältutredningar, besiktningar, vaccination med mera.

KIRURGI

Vi utför med hjälp av kirurger från Strömsholm och Stav dem flesta vanliga kirurgiska ingreppen såsom liggande kastrationer, operation av lösa benbitar, led-artroskopi, griffelbensfrakturer, avancerade sårskador, mjukdelskirurgi med mera. Kontakta oss för vidare information

hästoperation

HOVSLAGERI

Vi samarbetar med godkänd hovslagare och kan på kliniken erbjuda sjukbeslag speciallt anpassade för din häst såväl som normalskoning. För närvarande är hovslagare på plats på fredagar.

Hovslagare veterinär Gävle

AVLIVNING

Vi kan hjälpa till med trotjänaravlivning på kliniken hos oss eller hemma i stallet.

Vi vill ge alla möjlighet till ett värdigt och fint avslut. Vi kan komma hem till ert stall och hjälpa er på plats men ni är även välkomna med hästarna in till oss. Vi kan erbjuda medicinsk avlivning eller mekanisk avlivning. Ofta får hästarna lite lugnande innan för att allt ska gå så lugnt och bra till som möjligt. Ni som ägare får gärna närvara vid själva avlivningen, men det är också helt okej om ni inte vill det.  Ni är välkomna att höra av er till oss på telefon för att diskutera alternativ samt rådgivning kring tillvägagångssätt. 

GODA RÅD

HÄR kan du läsa goda råd om fång, kolik, kvarka m.m.

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved