Välj stad

Välkommen till Evidensia Hästkliniken Kalmar

Kalmartravet
394 70 Kalmar

Öppettider

Måndag - torsdag: 8.00 - 20.00
Fredag 8.00 - 16.00

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 0480 - 47 12 74
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Medarbetare

 

Lena Söderberg


Veterinär 


Lena är medicinskt ansvarig på Hästkliniken Kalmar. Hon tog sin veterinärexamen 1980 och började inom ATG 1986. Kom till Kalmar 1989 och har stor erfarenhet av ridbarhetsproblem. Har specialistkompetens i hästens sjukdomar och själv varit aktiv inom både rid-/och travsporten. Hemma upptar får, hundar och hästar övrig tid. Under hösten skymtas hon mellan gran och tall ihop med jaktlaget. 

Pia Funkquist


Veterinär 


Pia tog veterinärexamen 1992 och arbetade fram till 2006 på hästmedicinska kliniken vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU)i Uppsala. Hon disputerade inom arbetsfysiologi på häst 1999. Vidare har hon forskat inom anestesi (narkos) på olika djurslag. Hon innehar specialistkompetens i hästens sjukdomar och arbetar på kliniken här i Kalmar sedan 2007 med huvudinriktning på medicinska utredningar, arbetsfysiologi samt tandvård.

Hemma på gården föds det upp dressyrhästar och emellanåt rider Pia själv för att hålla sig aktiv.

 

Jenny Olsson


Veterinär 


Jenny är en glad Faluuppfödning, numera Ölandsbo. Hon blev färdig veterinär 2003 och har jobbat som hästveterinär sedan 2007 när hon började på  hästkliniken i Bergsåker. Innan dess har hon jobbat på Skara djursjukhus och på distriktsveterinärerna i 4 år, då med både smådjur, kor och hästar.

Jenny har i huvudsak ortopediska problem som intresse men tar gärna medicinska och vissa kirurgiska fall.

På fritiden är Jenny gärna ute i skog och mark och tränar sina jakthundar, jagar stundtals även själv.  

 

 

Karl Zötterman


Veterinär 


"Kalle" är uppvuxen utanför Stockholm, och har hållt på med hästar sedan barnsben. Främst ridning men gick travlinje på gymnasiet och tog där amatörtränarliscens.

 

Tidigare jobbade Kalle på hästkliniken i Tingsryd som ersatts med en ambulerande bil under hösten 2015 och är på kliniken i Kalmar på torsdagar. Övriga dagar kör han ambulerande med bas i Karlshamn, med upptagningsområde i blekinge och södrar småland framför allt. Men kör även längre om det finns intresse och underlag.

 

Innan han började jobba för Evidensia jobbade han i tre år på Skara djursjukhus, både poliklinskt men även som stationärvårds- och akutveterinär.

 

Fritiden spenderar han gärna med familjen och det nyuppväkta ridintresset på den lokala ridklubben.  

 

Stina Olsson


Klinikchef /Leg. Djursjukkötare 


Är klinikchef och legitimerad Djursjukskötare. Har jobbat på kliniken sedan januari 2013. Innan det så arbetade hon 6 år på ATG Hästkliniken Södertörn.

Fritiden ägnas åt dressyrhästen Jaspis och hundarna Devil och Ella. 

 

Mats Dahlberg


Leg. Djursjukskötare 


Är en djursjukskötare med bred kunskap inom klinikens verksamhet. Mats har arbetat hos oss sedan 2004. Ses ofta i löpargången då intresset är stort för hältutredningar. Innan Mats började jobba hos oss arbetat han inom travsporten under en 10-årsperiod både i Sverige och Italien. Han är idag engagerad i travsällskapet och arbetar även  tävlingsdagarna på Kalmartravets sekretariat.

Mats kan skymtas i joggingspåret och bli inte förvånad om han dyker upp i New York Marathon

 

Patrik Jansson


Djurvårdare 


Veterinärassistent godkänd hovslagare. Han harrbetat på kliniken sedan 2008. Hanterar hästar med van hand i löpargången, behandlingsrummen och smedjan. Har en lång erfarenhet av arbete inom travnäringen.

Skruvar på motorcrossen lika gärna som han hamrar på städet.

 

Jenny Lundin


Assistent 


Jenny är vårt nyaste tillskott i Kalmargemenskapen. Hon är en glad och positiv tjej som hjälper oss med allt mellan reception och löpargång. 

 

Jenny blev klar unghästutbildare vid Flyinge 2015. När hon inte jobbar hos oss driver hon sedan 2012, ett in- och tillridningsstall tillsammans med sin sambo i Mönsterås. 

 

Skulle din häst behöva ridas under besöket sitter Jenny gärna upp och kan flika in med sin erfarenhet och upplevelse av din hästs rörelsemönster. 

 

 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved