Välj stad

Välkommen till Evidensia Hästkliniken Mantorp

Mantorps Travbana
590 20 Mantorp

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 16.30.
Kvällsöppet till 20.30 på onsdagar och torsdagar

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 0142 - 36 90 66
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”
 

Välkommen till hästkliniken mantorp

 
 

Hästkliniken Mantorp invigdes 1981 som den första kliniken som byggdes i ATGs regi.

 
Från starten fanns här en veterinär och en assistent. Därefter har antalet behandlade hästar vuxit snabbt och kliniken har byggts om och renoverats 1988,1998-99 och byggts till 2007. Idag registreras upp emot 6 000 besök årligen.
 

Kliniken

Byggnaden består idag av två löpargångar för hältutredningar, två behandlingsrum, röntgen, operationsavdelning samt smedja för sjukbeslag. Kliniken förfogar över ett nytt och fräscht stall med 12 gästboxar samt ett ljust och fint ridhus 20×30 m till ridbarhetsutredningar m.m.
Underlaget i ridhuset prepareras dagligen och är något fastare än normalt för att erbjuda de bästa förutsättningarna för optimal bedömning av din hästs rörelser. Vi har möjlighet att stationärvårda enstaka patienter några dagar om så behövs men de allra flesta får åka hem samma dag.
 
 

Det här gör vi;

  • Den vanligaste besöksorsaken är hältutredningar, där vi lägger stor vikt vid att hästen kontrolleras också under longering, rid- eller körprov för att så säker diagnos som möjligt ska erhållas.
  • Vi har digitalröntgen med en väl fungerande takhängd röntgenutrustning som ger god bildkvalitet även vid röntgen av halskotpelare och ryggens tornutskott.
  • Utför ultraljud av senor, senskidor, gaffelband och livmoder/äggstrockar
  • Kliniken har en operationsdag/vecka och ca fem hästar opereras då dagligen.
  • I dagens läge är artroskopioperationer (titthålskirurgi) i leder det vanligaste ingreppet. I princip utförs de flesta på häst förekommande operationer utom buköppningar (koliker) och fixering av större frakturer. Huvuddelen av operationerna utförs polikliniskt, d v s hästen kan åka hem samma dag.
  • Vi har endoskop för underökning av hästens svalg, luftsäckar och luftvägar samt ett gastroskop för undersökning av magsäcken.
  • Shock wave apparat finns för behandling av muskelömhet i ryggar och skador på senor, senskidor, gaffelband m.m.
  • Vi har veterinärer med speciellt intresse och vidareutbildning inom hästens tänder och munhåla och kan därför erbjuda kvalificerad tandvård och betseltillpassning.
  • Specialistkompetens inom hästkirurgi – unik möjlighet
  • Vi gör de vanligaste blodprovsanalyserna själva så du kan få svar samma dag.

Om Evidensia

Evidensia är Europas kvalitetsledande kedja för djursjukvård. Vi erbjuder fler specialister och mer avancerad utrustning än andra. Vi bedriver också mer utbildning och klinisk forskning än andra. Hos oss får viktiga familjemedlemmar veterinärmedicinsk service i världsklass. Tillsammans erbjuder vi ett unikt samarbete kring varje djur.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. Bara så kan man skapa morgondagens djursjukvård

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 160 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved