Välj stad

Välkommen till Evidensia Hästkliniken Mantorp

Mantorps Travbana
590 20 Mantorp

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 16.30.
Kvällsöppet till 20.30 på onsdagar och torsdagar

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 0142 - 36 90 66
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Medarbetare
  

Karolina dahlkvist


Veterinär

Karolina är veterinär samt klinikchef vid hästkliniken Mantorp. Legitimerad veterinär med specialkompetens i hästens sjukdomar. Karolina är klinikens kirurg och utför de flesta operationer som görs på kliniken. Förutom kirurgi är hon speciellt intresserad av ultraljud. Hon har genomgått all tre delkurser inom hästtandvård vid Universitetsdjursjukhuset i Uppsala (SLU) och utför tillsammans med Johanna Eklund alla tandbehandlingar vid kliniken. Fritiden ägnas åt familjen och styrketräning eller löpning.

Elisabet roman granath


Veterinär

Elisabet har arbetat på kliniken i över 25 år och har således mångårig erfarenhet av hästsjukvård. Hon var verksam ridinstruktör i flera år innan hon blev veterinär och har ett särskilt intresse för ridbarhetsproblem och rehabilitering. Hon har arbetat som stuteriveterinär på flera stuterier, tidigare även på hemmaplan där det fortfarande finns några hästar kvar.

johanna eklund


Veterinär

Johanna tog sin veterinärexamen vid SLU i Uppsala 2007. Hon har tidigare arbetat som distriksveterinär i hästtäta Kungsbacka under flera år. Sedan i maj 2014 arbetar hon hos oss. Johanna är vidareutbildad inom hästtandvård och har tidigare arbetat som stuteriveterinär. Johanna är uppvuxen på en hästgård och har tidigare tävlat islandshäst, numera har hon tre islandshästar.

VERONICA SUNDÉN


Veterinär

Veronica utexaminerades från Köpenhamns universitet vid årsskiftet 2013/2014. Hon har sedan dess arbetat som distriktsveterinär i Flyinge samt Stenungsund, båda två hästtäta distrikt. Nu är Veronica under utbildning till specialist i hästens sjukdomar. Hennes specialintressen är hältor, bilddiagnostik och sårvård. Tidigare har Veronica arbetat med hästar i både dressyr-, hopp- och travstall. Under veterinärutbildningen har hon även arbetat som veterinärassistent inom både häst och smådjur. Fritiden ägnas åt de egna djuren, Veronica har ett halvblodsto som hon rider på hobbynivå i hoppning och dressyr, samt en hund.LOUISE OVESeN


Veterinär

Louise tog sin veterinärexamen vid SLU i Uppsala 2014. Efter examen har hon gjort ett 1-årigt internship i New Jersey i USA och innan dess spenderat mycket tid vid en veterinärpraktik i Florida. Hon har även jobbat vid Distriktsveterinärerna i Sundsvall. Louise är speciellt intresserad av hästtandvård och internmedicin och har påbörjat sin specialistutbildning inom sjukdomar hos häst.Johan pettersson


Leg. Djursjukskötare

Johan är ansvarig för operationsavdelningen på kliniken och är den som sköter narkosen under våra operationer. Han är också huvudansvarig för röntgen och ofta den som fungerar som spindeln i nätet på polikliniken. I samband med travtävlingar på Mantorptravet sitter Johan i måldomarnämnden.

johanna lindberg


Veterinärassistent

Johanna är hippologutbildad på Flyinge med kandidatexamen. Yrkesverksam inom häst sedan 2005. Johanna har arbetet som remontryttare på stuteri, som stallchef på naturbruksgymnasium och i tävlingstall med hopphästar. Hon tränar och tävlar med sina två halvblodshästar i hoppning, dressyr och fälttävlan. Johanna är med sin erfarenhet om beridare en stor tillgång vid ridutredningar som utförs vid kliniken.

leif millerud


Veterinärassistent

Leif började på hästkliniken i februari 2014. Innan dess har han jobbat som hästskötare i ca 20år inom travet. Leif bor på landet mellan Mantorp och Mjölby tillsammans med sin sambo och dotter. Familjen har två travhästar som tränas och tävlar samt ett fölsto och en ponny. Fritiden ägnas åt familjen och hästarna.

roger träff


Hovslagare

Roger jobbar hos oss på hästkliniken en dag i veckan. Övrig tid är han verksam i området runt Linköping och Norrköping med omnejd. Roger startade sitt företag i hovslageri år 2000, efter att ha gått som lärling under två års tid och hovslagarskola i Uppsala, via Lernia. År 2003 tog han sitt Gesällbrev i Hovslageri med gott betyg.
Han är mycket omtyckt och har ett gott öga för det hantverk som hovslageriyrket innebär. Roger arbetar med alla på marknaden kända material och han skor alla sorters hästar, allt ifrån hopp- och dressyrhästar till islandshästar.


 

christina ragnar


Receptionist

Vår receptionist sedan juni 2011. Christina svarar i telefonen och är med största sannolikhet den som tar emot dig i receptionen om du besöker oss under förmiddagarna. Hon är även ansvarig för faktureringen. Christina har haft egna hästar i drygt 20år.

 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved