Välj stad

Välkommen till Evidensia Hästkliniken Örebro

Travbanevägen 10
702 31 Örebro

Öppettider

Ring för tidsbokning.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 019 - 24 52 79
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Medarbetare

 

Anne Imeland


Veterinär 

Anne tog veterinärexamen i Oslo 1993. Har arbetat som privatpraktiserande stordjursveterinär och lektor vid Norges Veterinärhögskole. Flyttade därefter österut till grannlandet Sverige och har sedan dess arbetat med hästar i privat hästpraxis och som distriktsveterinär. Har sedan 2014 arbetat som klinikveterinär på Hästkliniken Karlskoga och Specialisthästsjukhuset Strömsholm. Börjar på Hästkliniken Örebro sommaren 2015.

Annes intresseområde är hästens mun och hon har vidareutbildat sig i hästtandvård vid SLU Uppsala. Anne är även landslagsveterinär för det norska dressyrlandslaget ( para ).

Hästarna har alltid stått i centrum. Först på ridskola under uppväxten i England, därefter egna hästar som tränades och tävlades i dressyr. Numera har hästarna byts ut med ett gäng hundar av rasen jaktspringer som Anne jagar och går på jaktprov med.

 

Ewa Korbutiak


Veterinär 

Ewa är specialist i hästens sjukdomar och har engelsk vidareutbildning i hästmedicin (stuteri och fölmedicin). Hon har utbildat sig i kiropraktik i Tyskland och har vidareutbildat sig inom hästtandvård vid SLU.

Ewa arbetade som hästveterinär i England fram till 2004 då hon började på Hästkliniken Örebro. Hon är intresserad av hältutredningar, röntgen/ultraljud och luftvägsproblem hos häst.

På fritiden sportar hon gärna. Ewa har även montelicens. 

 

Berit Walchshofer


Legitimerad djursjukskötare 

Berit har med vissa undantag jobbat på kliniken i över 20 år. Innan dess arbetade hon en kortare tid på ett smådjurssjukhus.

Berit tog examen vid djursjukskötarutbildningen i Skara 1992.

Berit gör alla på kliniken förekommande sysslor med ett speciellt intresse för anestesi / narkos. Hon är godkänd ID kontrollant och chipmärkare för både rid- och travhästar.

Har på fritiden sysslat med både rid- och travhästar och idag finns 3 travhästar hemma på gården. Berit har B-tränarlicens. 


 

Therese Hellkvist


Veterinärassistent 

Redan under sin utbildning på Kvinnersta naturbruksgymnasium praktiserade Therese på hästkliniken.

Sedan 2010 har Therese jobbat på kliniken. Specialintressen är arbetet på labbet och på röntgen. Therese har gått en vidareutbildning inom röntgen under 2014.

Therese har ett gediget djurintresse. Hon har amatörtränarlicens och håller två travhästar hemma på gården. 

 

Caroline Stenman


Leg Equiterapeut 

Caroline  finns på Evidensia Hästkliniken Örebro ett par gånger i månaden, Caroline är välmeriterad, hon har bl.a  gått en 2 årig utbildning i Holland, Focus on the Equine Spine. Caroline arbetar enskilt eller tillsammans med oss veterinärer, hon använder sig av kiropraktik, akupunktur, laser, TENS allt för att förbättra hästens funktion och rörlighet.

 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved