Välj stad

Välkommen till Evidensia Hästkliniken Täby

Galoppvägen 1-3
183 64 Täby

Öppettider

Måndag - torsdag 8.00-16.00.
Fredag 8.00-15.30.
Telefontid: Måndag - fredag: 8.00 - 9.00

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 08 - 756 12 02
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

inför ditt besök

 

bra att känna till

Parkering, anmälan i receptionen och urlastning


Det finns gott om plats för transporter utanför kliniken och en "vändslinga" så att du slipper backa med släpet, men innan du lastar ur vill vi helst att du anmäler er ankomst i receptionen.
I normalfallet använder ni sedan en av besöksboxarna innanför entrén och inväntar din veterinär. Om det blir lite väntetid finns alltid fika (kostar inget) samt mackor och godis till självkostnadspris i väntrummet.

förbered gärna dina Inskrivningspapper hemma


Skriv gärna ut följande fil (klicka på länken nedan) och fyll i dina uppgifter inför besöket på kliniken så sparar du tid och i receptionen. Du kan fylla i blanketten fram till och med  punkten "Försäkringsbolag".
Ladda ner filen här.

Är din häst försäkrad?


Om du har en veterinärvårdsförsäkring till din häst har du möjlighet att få ersättning från försäkringsbolaget om hästen råkar ut för en (ersättningsbar) skada eller sjukdom. Dina villkor, d v s vad och hur mycket just din försäkring ersätter, kan du läsa om i ditt försäkringsbrev eller få reda på genom kontakt med ditt försäkringsombud.


Profylax, dvs. förebyggande åtgärder såsom vaccinationer, besiktningar inför köp/försäljning och förebyggande tandvård ersätts inte av försäkringsbolaget. För att vara helt säker på vad din försäkring omfattar och täcker kan du alltid kontakta ditt försäkringsbolag.


Direktreglering


Vi kan hjälpa dig med sk. direktreglering om din häst är försäkrad i följande bolag: AGRIA, If, Folksam, Sveland, Dina Försäkringar.

Direktreglering innebär att försäkringsbolaget direkt ersätter "sin del" av fakturan direkt och du inte behöver ligga ute med pengar i väntan på att få den ersättning som dina försäkringsvillkor omfattar. Ta med ditt försäkringsnummer vid besöket om du vill ha ditt besök direktreglerat. Du måste fylla i en särskild blankett (gäller första besöket vid påbörjad självriskperiod). Säg till om du därefter inte vill ha t.ex återbesök direktreglerade. Vi tar ut en administrativ avgift (110 kr + moms/besök) för direktreglering.

Efter en utförd direktreglering av ditt besök kommer fakturan bestå av den del du själv ska betala efter att försäkringsbolaget gjort sin ersättning. Det kan vara självrisk och åtgärder som inte ersätts av försäkringsbolaget. Det är förstås alltid möjligt att betala hela fakturan och själv skicka in denna till försäkringsbolaget. Försäkringsbolaget begär då in journaler från kliniken för att avgöra om skadan är ersättningsbar eller inte.

Direktregleringsblanketter för utskrift


Klicka på respektive länk till ditt försäkringsbolag för att skriva ut och fylla i inför ditt besök:
AGRIA
IF
Folksam
Sveland 
Dina Försäkringar

S
veland (länk till hemsida)
 

MUNHÅLEUNDERSÖKNING


Vid besök för munhåleundersökning kommer din häst att få lugnande medicin (sedering). Det är nödvändigt för att veterinären ska kunna göra en ordentlig undersökning, ställa diagnos och ge din häst rätt behandling. Detta medför en tävlingskarens (dvs att hästen inte kan tävla) på 6 dygn (i vissa fall råder 4 dygns tävlingskarens efter ditt besök.)
Fråga din veterinär när din häst kan tävla igen efter behandlingen!

OBS! Tag gärna med ditt/dina träns och bett när du kommer för munhåleundersökning!

 


DU ÄR ALLTID VÄLKOMMEN ATT HÖRA AV DIG OM DU UNDRAR ÖVER NÅGOT INFÖR DITT BESÖK!

Hästtandvård, odontolog, AnnaTell

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved