Välj stad

Välkommen till Evidensia Hästkliniken Täby

Galoppvägen 1-3
183 64 Täby

Öppettider

Måndag - torsdag 8.00-16.00.
Fredag 8.00-15.30.
Telefontid: Måndag - fredag: 8.00 - 9.00

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 08 - 756 12 02
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Aktuellt

 

VÄLKOMMEN TILL


Kvällsföreläsning på kliniken

 

Evidensia Hästkliniken Täby välkomnar alla intresserade till kvällsföreläsning med temat "Hästens tänder och munhåla - Att förebygga och behandla problem"  tisdagen den 18 oktober kl 18.00. Missa inte det! Anmälan görs på taby@evidensia.se eller dagtid till 08-756 12 02  LÄS HELA INBJUDAN HÄR  

 

FRÅN OCH MED 1 NOVEMBER:


KOntanthanteringen på kliniken upphör!
Givetvis kan du betala med betalkort som tidigare.

 

 

KAMPANJ I OKTOBER!


hälsokontroll från 1.700 kr!

Pris inkl. moms

hur mår din häst?

Boka en hälsokontroll av din häst till kampanjpris 1 okt - 30 nov. .


Följande ingår i paket 1 "silver":

 • Klinisk undersökning
 • Rörelsekontroll
 • Longering
 • uppdelat böjprov
 • Blodprov avseende infektionsbild (hb, vita och diff)
 • Du får också möjlighet att väga din häst. 
 • Pris 1.700kr inkl moms

PAKET 2 "Guld"

 • Hälsokontroll enligt ovan (paket 1) OCH
 • Munhåleundersökning utförd av vidareutbildad veterinär inom hästtandvård. Enklare åtgärd och sedering (lugnande.)
 • Pris: 3.750kr inkl moms

Ring eller maila OSS för att boka tid!

Telefonnnummer: 08-756 12 02   
E-post: taby@evidensia.se


VÄLKOMMEN!

 

 

föltider

 

Du vet väl att tiden är avgörande för att framgångsrikt korrigera felaktiga benställningar hos föl?
För att möta efterfrågan utökar vi nu med fler tider till vår hovslagare Rose-Marie Clark. Rose-Marie har stor erfarenhet av fölbenskorrigering och jobbar i samarbete med våra veterinärer för att hjälpa dig och din fölunge.

Läs gärna mer i artikeln i Evidensias kundtidning Noa via följande länk http://www.roxx.se/v/ic_cu
 

Kiropraktor på kliniken!

 

En dag i veckan, oftast tisdagar, är Leg Kiropraktor Kicki Sidenborn på kliniken. Kicki är vidareutbildad inom veterinär kiropraktik och verkar också som instruktör vid Backbone Academy i Tyskland (en vidareutbildning för veterinärer och leg kiropraktorer inom veterinär kiropraktik). 
Du kan boka tid enbart till Kicki för en genomgång av din häst eller i samband med besök hos veterinär på kliniken.
Kanske behöver undersökningen av din häst kompletteras med ett besök hos Kicki för att komma till botten av problemet eller behandla kompensatoriska spänningar hästen ådragit sig i samband med sin skada?
 

NYHET I VÅR BUTIK !


"grönläppad mussla AKTIV HÄST, hund..."

Nu kan du köpa fodertillskottet Grönläppad Mussla Aktiv Häst hos oss på kliniken!
Aktiv Häst är ett naturligt kosttillskott för häst med frystorkat koncentrat av grönläppad mussla. Pulvret innehåller naturliga glukosaminoglykaner och är lämpligt att använda till hästar med ledproblem eller till hästar i hårt arbete. Tillskottet kan stärka ledbrosket och minska eventuella inflammationer i lederna, och kan därför verka i både läkande och förebyggande syfte.

 • Aktiv Häst innehåller en hög halt naturligt glukosamin i form av glukosaminoglykaner (GAGs) SOM anses ha en positiv effekt vid behandling av ledsjukdomar och finns i ledvätskan som försörjer ledbrosket med näring. En av dessa GAGs är chondroitinsulfat , som finns naturligt i musselpulvret och alltså inte har behövt tillsättas. GAGs är naturliga byggstenar i ledbrosket, varför de kan bidra till att dels läka skadat brosk, dels skydda det.
 • Aktiv Häst innehåller ett flertal omegafettsyror (ETA, EPA, DHA) som har bevisat mycket goda inflammationsreducerande egenskaper. Detta kan innebära att eventuell svullnad och smärta i leden kan minska.
 • Vid ledbesvär, liksom vid andra inflammationer och stress i kroppen, bildas en ökad mängd fria radikaler. Aktiv Häst innehåller en rik mängd antioxidanter som binder och neutraliserar dessa fria radikaler. På så sätt motverkas de fria radikalernas negativa inverkan på ledbrosket. Dessa antioxidanter är bland annat olika spårämnen och vitaminer.
 • Alla ingredienser i Aktiv Häst samverkar på ett naturligt sätt, varför effekten sannolikt blir större än om de hade tillförts var för sig. Pulvret är helt fritt från syror och salter som kan irritera magslemhinnan.
 • Burken innehåller 200 gram frystorkat musselpulver med 1% E-vitamin som antioxidant för lång hållbarhet. Dosering 15 ml = 1 matsked dagligen. Börja med små mängder pulver, gärna uppblandat i blötfoder, för att vänja hästen vid smaken.
 • Aktiv Häst produceras och tillverkas i enlighet med godkänd läkemedelsstandard (GMP). Produkten innehåller enbart naturliga ämnen och omfattas inte av gällande dopingregler.
 • Pris inkl moms 495 kronor
Vi säljer även AKTIV HUND, AKTIV KATT, AKTIV NYPON OCH AKTIV MUN!
 

Specialistmottagningen för hästtandvård på Hästkliniken i Täby


Här träffar du veterinär Anna Tell som är examinerad Odontolog (en av få i landet med specialistkompetens inom hästtandvård) eller veterinär Henrietta Talts som genomgått tre delkurser inom ämnet på SLU (men som ännu ej är examinerad). 

Vi hjälper dig med såväl profylaktisk tandvård och bettillpassning som mer avancerade behandlingar såsom tandreglering, lagning av karies och rotbehandlingar. Här finns toppmodern utrustning för att din häst ska kunna få bästa tänkbara vård. 

Det bästa av allt är att du inte behöver någon remiss! Bara att ringa och boka en tid som passar dig och din häst.
Kom ihåg att alla munhåleundersökningar görs på sederad häst vilket i de flesta fall ger 6 dygns tävlingskarens. 


välkommen med din häst!

 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved