Välj stad

Välkommen till Evidensia Hästkliniken Umeå

Bölevägen 92
904 34 Umeå

Öppettider

Måndag, onsdag 7.30-20.00
Tisdag, torsdag och fredag 7.30-16.30

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 090 - 223 30
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Lameness Locator™

 
I samband med hältutredning finns ett stort värde i att använda sig av ett objektivt rörelseanalyssystem för att lokalisera hältans ursprung. Det mänskliga ögat har begränsad förmåga att fånga upp små skillnader i hästens rörelser och forskning har visat att överensstämmelsen för vilket ben hästen är halt på skiljer sig signifikant mellan veterinärer. Modern teknik har gjort det möjligt att objektivt mäta hästens rörelser vilket möjliggör för en mer exakt och tidig diagnos.

På Evidensia Hästkliniken Umeå använder vi oss av en Lameness Locator™, ett väl beprövat system som kan hjälpa till att visualisera om och var hästen är halt. Tre stycken sensorer fästs på hästen, en på huvudets högsta punkt, en på korsets högsta punkt och en på höger framben, med hjälp av speciellt utvecklade hållare. Hästen mäts därefter i trav på rakt spår samt vid longering i båda varven och information om hästens eventuella rörelseasymmetrier skickas till en dator som processar informationen. Resultatet från undersökningen sätts i relation till fynd från övriga undersökningar som till exempel subjektiv rörelseanalys, böjprov, bedövningar, röntgen och ultraljud.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved