Välj stad

Välkommen till Evidensia Hästsjukhuset Stav

Stav
137 92 Tungelsta

Öppettider

Måndag och onsdag 8.00-20.00
Tisdag, torsdag, fredag 8.00-16.30

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 08-500 360 60
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”
 

Välkommen till hästsjukhuset stav

 
Hästkliniken Stav ligger i Tungelsta ca 3 mil söder om Stockholm mot Nynäshamn.
 

Hästsjukhuset Stav öppnade 2004 och har successivt utökats. Sjukhuset har mycket funktionella lokaler och är utrustats med de mest  moderna medicintekniska hjälpmedlen. Vi har en stationärvårdsavdelning där hästar som behöver stanna kvar för medicinering, exempelvis efter operationer kan bo kvar. På kliniken finns även ett ridhus på 20×45 m som används flitigt vid olika typer av hältutredningar och ridbarhetsutredningar.

Vi har även regelbundna kurser och clinics i våran föreläsningsal eller i vårat ridhus. Tidigare kurser har varit Parasitkurs i samarbete med Vidilab, Tappskokurser, tömköringskurser för Anders Eriksson, clinics med bla Sylve Söderstrand, Eva-Karin Oscarsson, Kristian von Krusenstierna och Reynir Adalsteinsson.
 

Till sjukhuset hör även en komplett beslagssmedja med anställd hovslagare. Här utförs behandlingar för speciella skador och sjukdomar som fång, hovsprickor, hålväggar, hovbölder och sjukbeslag i samband med hältor. Vi tar även emot föl i samband med fölkorrigering samt hästar för normalskoning.
 
Vår nybyggda operationssal är konstruerad för att tillfredställa moderna krav avseende aseptik, ventilation och ljus och därmed erbjuda maximal säkerhet för hästen. Operationer görs av klinikens veterinärer. Vår veterinär Flemming Wiberg är en utav Sveriges mest erfarna kirurger. Under operationen följs narkosen med hjälp av övervakningssystemet Life Window som avläser samtliga livsviktiga parametrar som blodtryck, koldioxidhalt, EKG och koncentrationen av narkosmedel i utandningsluft.
I kombination med möjligheten att ge konstgjord andning med hjälp av ventilator har vi skapat ett tryggt narkossystem för våra operationsfall.

Nu finns även möjligheten att boka oss för ett besök hos dig i stallet, både tandvård men även andra undersökningar görs av dels vår examinerade hästodontolog men även en veterinär som är specialist i hästens sjukdomar. 
Kontakta receptionen på 08-50036060 stav@evidensia.se för mer information.
 

Vi utför även följande undersökningar och behandlingar:
 • Hältutredningar med tillgång till löpargång samt möjlighet till longering, ridprov i vårt fina ridhus och uppföljande röntgenundersökningar
 • Utredningar av ryggproblem
 • Medicinska utredningar, t ex vid avmagring, diarréer, hudproblem och allergier och luftvägsbesvär
 • Ultraljudsundersökningar
 • Shockwave-apparat finns för behandling av rygg, senor, senskidor, gaffelband m.m
 • Endoskopi med videoendoskop för halsundersökningar
 • Gastroskopi med gastroskop för magsäcksundersökningar
 • Blodprovsanalyser och andra provtagningar
 • Munhåleundersökningar och tandvård utförs av våra tandvårdsutbildade veterinärer.
 • Besiktning och allmän undersökning
 • Stående kirurgi, t ex sårbehandlingar
 • Liggande kirurgi, de flesta förekommande operationer utförs inklusive artroskopier
 • Förebyggande undersökningar för att förbättra hästens hållbarhet
 • Sjukbeslag och korrektiv skoning 
 • Vi har godkända ID-kontrollanter, så du kan snabbt få tid om du behöver få din häst avritad och/eller chipmärkt för hästpass.
   OBS! Passa på att göra id-kontroll för att tilläggsregistrera din importerade häst. 
 
Vi har drop-in för vaccinationer och även id-kontroller, men ring gärna innan Ni kommer.

NYHET Nu erbjuder vi även hembesök hemma i ditt stall, kontakta receptionen för tidsbokning!   Välkommen hit till oss på Evidensia Hästsjukhuset Stav!
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved