Välj stad

Välkommen till Evidensia Hästsjukhuset Stav

Stav
137 92 Tungelsta

Öppettider

Måndag och onsdag 8.00-20.00
Tisdag, torsdag, fredag 8.00-16.30

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 08-500 360 60
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Medarbetare

 
 

Flemming Winberg


Klinikchef Veterinär Specialist i Hästens Sjukdomar sedan 2005 


Fleming Winberg är klinikchef och specialist i hästens sjukdomar, han har tidigare arbetat som chefsveterinär vid hästkliniken på Universitetsdjursjukhuset i Uppsala, SLU. Innan dess var Winberg under många år chefsveterinär och chefskirurg vid Regiondjursjukhuset i Helsingborg, nuvarande Evidensia Specialisthästsjukhuset Helsingborg. Med många år i branschen har Flemming Winberg ett förflutet som uppmärksammad och ofta anlitad expert, både för sina kirurgiska kunskaper och sitt intresse för hästen och hästsport. Under ett antal år var han landslagsveterinär för Fälttävlanslandslaget. Han är även aktiv och tävlande westernryttare.Flemming Winberg, har hältor och ridbarhetsproblem som två av sina specialområden vid sidan av avancerad kirurgi. 

David Weckner


Veterinär, Specialist i hästens sjukdomar sedan 1990 


David är en av Sveriges mest erfarna ortopeder med lång erfarenhet från landets samtliga hästsjukhus. Han har en mycket bred kompetens med kirurgi, medicin och hältutredningar som specialfält. Har växt upp på gård med fokus på hästuppfödning och har alltid haft hästar och ridning som hobby. Vid sidan av arbetet på kliniken examinerar David veterinärer för specialistkompetens i hästens sjukdomar. 

Elisabeth Mandorf


Veterinär, hästodontolog 


Elisabeth håller just nu på med sin specialistutbildning och är snart specialist i Hästens sjukdomar.

Hon är även utbildad inom hästtandvård vid SLU och är en av få examinerade hästodontologer i Sverige.

Hennes främsta intresseområde förutom avancerad hästtandvård är ultraljud och ridbarhetsproblem/utredningar.

Elisabeth har sedan sin veterinärexamen 2003 bla arbetat på hästsklinikerna i Täby och Mantorp samt undervisat veterinärstudenter på ambulatoriska kliniken vid veterinärhögskolan i Uppsala. Hon har arbetat på Stav med kortare avbrott sedan 2007. Sitt specialisarbete skrev hon om rhodokockinfektion hos Svenska föl 

 

Caroline Stenman


Equiterapeut 


Caroline har en internationell examen i Kiropraktik läs mer på http://www.focusontheequinespine.com/ 

Caroline har lång erfarenhet och samarbetar tillsammans med våra veterinärer vid komplicerade utredningar. Allt för att vi ska få en helhetsbild och helhetslösning på hästens och ryttarens problem. Hon tar även emot hästar för förebyggande behandlingar. Caroline finns på kliniken en gång i veckan.

 

Elin Prowse


Veterinär 


Hon tog sin veterinärexamen vid SLU Uppsala 2005. Har arbetat hos Distriktsveterinärerna i Vårgårda, Roma med häst på Ale Hästklinik och sedan på Evidensia Hästkliniken Visby.
Hon har alltid haft ett stort hästintresse men då hon inte längre har egen häst ägnar hon sin fritid åt hunden, husrenovering samt träning.

 

Maria Sjöström John


Veterinär, specialist i hästens sjukdomar  


Maria tog sin Veterinärexamen vid SLU i Uppsala 2005 och Specialistexamen i hästens sjukdomar 2012. Hon jobbade först som distriktsveterinär i ett år och därefter på Regionhästsjukhuset Strömsholm under 2006-2010. Sedan 2011 har hon jobbat på Stockholms Gårdsveterinär med ambulerande hästpraktik med bas på Värmdö.  

Anna Marklund


Djurskötare 


Arbetar med poliklinik, stationärvård, operation, röntgen samt reception. Är poliklinikansvarig. Anna är också en duktig tömkörare. Har tidigare jobbat som stallchef i utbildningsstall och som hästskötare i USA. Är även utbildad undersköterska. Fritiden ägnas åt hästar.  

Malgorzata ”Gola” Dziurla


Leg. Djursjukskötare 


Arbetar med poliklinik, stationärvård, operation, röntgen samt reception. Ansvarig för operation. Har tidigare jobbat som assistent på distriktsveterinärstation i flera år. Är C-tränare i fälttävlan och själv aktiv som tävlingsryttare. På fritiden tränar och tävlar Gola sina och andras hästar.  

Linda Antfolk


Djurskötare 


Arbetar med poliklinik, stationärvård, operation, röntgen samt reception. Ansvarig för reception. Linda har tidigare arbetat som ridlärare på Värmdö ridklubb och som djurskötare på Evidensia Hästkliniken Täby. På sin fritid tycker hon om att umgås med sina vänner samt sporta.

 

Isabelle Hyldén


Djurvårdare 


Arbetar med poliklinik, stationärvård och reception. Har tidigare tävlat framgångsrikt i ponnytrav med sin egenuppfödda russ Eragon. Hon har bla vunnit Svenskt Travkriterium och Lilla Sprintermästaren. På fritiden utbildar hon ungponnyer och tränar med sin hund.  


 


 

Sonny Palmqvist


SJV Godkänd Hovslagare 


Arbetar med hovslageri i smedjan och olika fysiologiska skoningar i samarbete med klinikens veterinärer. Sonny har tidigare jobbat som hovslagare privat i 13 år. Han har även varit hovslagare på världens största reiningtävling i USA. Hans specialområde är prestationsskoning för hållbarhet.

Sonny är Godkänd hovslagare (SJV) 

 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved