Välj stad
 

Godkänd hovslagare

Som godkänd hovslagare får du arbeta med både friska och sjuka hästar. Du får sko, verka och utföra behandlingar i samarbete med veterinär på djur som har fått lugnande. Du följer regler om journalföring, intygsskrivande, anmälningsplikt med mera. Du kan också prövas av Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård om något går fel vid en behandling.
 
Evidensia Hovslagare är idag den största hovslagaraktören i Skandinavien. Att vara hovslagare hos oss innebär ett maximalt omväxlande yrke. Våra hovslagare kombinerar arbetet med att sko häst med att vara hovslagarinstruktör, arbeta med sjukbeslag på våra hästsjukhus och kliniker, ta fram och förädla hovslagarverktyg såväl som att som sko friska hästar ute i fält och arbeta i någon av våra hovslagarbutiker. 
 
Hovslagarutbildningen ges på Strömsholm och drivs av Ridskolan Strömsholm i samarbete med Evidensia Hovslagare. Du kan också gå utbildningen vid Flyinge och Wången. 
 
En hovslagare som inte är godkänd får sko och verka friska hästar men inte behandla djur som fått lugnande, misstänks ha en epizooti eller zoonos eller utföra operativa ingrepp.  Du kan söka godkännande som hovslagare hos Jordbruksverket. 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved