Välj stad
 

Legitimerad sjukgymnast och

legitimerad sjukgymnast godkänd av jordbruksverket

En legitimerad sjukgymnast har en treårig utbildning på universitetsnivå och arbetar med människor. Efter riktade studier inom veterinärmedicin kan sjukgymnasten också jobba med djur, vanligtvis häst eller smådjur (hund och katt).

Några av arbetsuppgifterna är bedömning och rehabilitering efter operationer eller skador och förebyggande behandling/friskvård. Rätt rehabilitering är en viktig del i behandlingen för att få ett lyckat resultat efter t ex en operation. En sjukgymnast har goda kunskaper om anatomi, fysiologi, rörelsemönster, sjukdomar och biomekanik hos olika djur och arbetar i samarbete med behandlande veterinär. Sjukgymnaster arbetar endast utifrån vetenskaplig evidens och beprövad erfarenhet.

Som sjukgymnast kan du bli godkänd av jordbruksverket för arbete inom djurens hälso- och sjukvård vilket innebär att du ingår i gruppen djurhälsopersonal. För detta krävs att du går en vidareutbildning på Sveriges lantbruks universitet, SLU eller vid något universitet i Europa. Godkännandet har införts för att garantera att en hög kunskapsnivå hålls inom veterinärmedicinsk rehabilitering. Som godkänd av jordbruksverket är du skyldig att följa regler om journalföring, intygsskrivande, anmälningsplikt av sjukdomar och missförhållanden med mera. Du är också ansvarig för din egen bedömning och behandling och kan vid behov prövas av ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård.

I Sverige finns ca 45 sjukgymnaster som är godkända av jordbruksverket, ett tiotal av dessa jobbar inom Evidensia.

Sedan 1/1 2014 är även legitimerad fysioterapeut en skyddad titel för sjukgymnastyrket och gäller parallellt med titeln legitimerad sjukgymnast.
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved