Välj stad
 

Veterinär

Veterinär är ett legitimationsyrke med arbetsuppgifter som medicinsk behandling av djur, forskning och laboratoriearbete. Evidensias veterinärer arbetar med inriktning på ett eller flera djurslag, som hästar, hundar, katter och exotiska djur.


Som veterinär kan du välja att vidareutbilda dig i Steg 1 och välja hästens alternativt hundens och kattens sjukdomar, och i Steg 2 med inriktning på ett visst ämne som till exempel internmedicin.


Totalt arbetar fler än 400 veterinärer inom Evidensia. Av dem har 16 stycken titeln diplomate. Det är en internationell specialistkompetens inom ett ämnesområde, till exempel ögonsjukdomar, kirurgi, internmedicin eller något annat. Veterinären har extra omfattande utbildning samt examination med högst ställda krav. Diplomate är en amerikansk eller europeisk examen. Åtta av våra veterinärer är disputerade, det innebär att de avlagt doktorsexamen och alltså är doktor inom ett ämne.


Många av våra veterinärer har en rad bokstäver efter sin veterinärtitel, till exempel ”Chefveterinär DECVS”. Det står för Diplomate European College of Veterinary Surgeons, d.v.s. internationell specialistkompetens i kirurgi. Eller Veterinär Diplomate ACVIM. Förkortningen betyder American College of Veterinary Internal Medicine, d.v.s. internationell specialistkompetens i internmedicin.


Utbildning för att bli veterinär i Sverige finns vid SLU.


Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved