Välj stad
 

Historia

 
 
Evidensia startade under 2012 när några av Sveriges äldsta och främsta djursjukhus och deras kliniker gick samman. Med gemensamma värderingar och liknande arbetssätt bestämde vi oss för att göra gemensam sak för att kunna erbjuda den allra bästa vården till landets alla sällskapsdjur.

Till den gemenskapen har sedan flera av de finaste djursjukhusen och djurklinikerna i Norden i snabb takt valt att ansluta sig. De djursjukhus som från början gick samman var: dåvarande Djursjukhuset Malmö, Regiondjursjukhuset Helsingborg, Strömsholm Specialistdjursjukhuset Hund och Katt, Strömsholm Specialistdjursjukhuset Häst och Södra Djursjukhuset i Stockholm.

Landet äldsta och främsta djursjukhus
Helsingborgs Djursjukhus var Sveriges första djursjukhus och grundades 1954. I ett riksdagsbeslut fastslogs då att kliniken skulle vara en regional djursjukvårdsinrättning för de fem sydliga länen. Djursjukhuset Malmö grundades 1958. Länge var Hushållningsällskapet Malmöhus huvudman, men när djursjukhusen ständigt växte fann man till sist att en stiftelse var bättre lämpad att sköta verksamheten. Stiftelsen Svensk Djursjukvård tog över ägarskapet. Sedan Evidensia bildades har stiftelsens roll förändrats. Man är fortfarande delägare och även hyresvärd. Kvar finns också uppdraget - att oberoende verka för djursjukvård i Helsingborg och Mlamö. Det ger stabilitet för framtiden.   

I Strömsholm har det bedrivits djursjukvård sedan 1964 förutom den månghundraåriga hästsjukvården på samma plats. Redan från början insåg man att det geografiska läget på landet innebar en utmaning. Därför var ambitionen tidigt att vara ett remisssjukhus och att ständigt ligga i framkant när det gäller utveckling, teknik och att sprida kunskap. Från början ägdes djursjukhuset av Stiftelsen Strömsholm. I dag är stiftelsen kvar som delägare och hyresvärd, men med en annan roll. Stiftelsen satsar många miljoner för att bidra till att höja kompetensnivån, finansiera speciella projekt och köpa in teknisk utrustning.  

Södra Djursjukhuset i Stockholm startade 1967 och knöt till sig duktiga medarbetare och har genom åren arbetat målmedvetet för att följa veterinärmedicinens utveckling med höga krav på kvalitet och service.  

Alla Evidensias verksamheter har utvecklats och expanderat i samma takt som efterfrågan ökat på djursjukvård när sällskapsdjuren blivit allt viktigare i vårt samhälle.

Från starten har de djursjukhus som bildat Evidensia varit pionjärer och under 2012 vävdes vår historia återigen samman då vi gick ihop.

Allt för att på bästa sätt kunna fortsätta att vara en kvalitetsledande kedja inom djursjukvård och erbjuda djurägare över hela Sverige det allra bästa för djuren.
 
Fritz Sevelius
Fritz Sevelius, den legendariske grundaren av Helsingborgs Djursjukhus.
 
Historisk bild på Helsingborgs Djursjukhus
Förr doldes djursjukhuset i Helsingbrog av grönska. I dag är originalbyggnaden gömd bakom tillbyggnader.
 
Kapten Gunnar Wahlberg
Kapten Gunnar Wahlberg, grundaren av Strömsholms djursjukhus. 
 
Historisk bild på Strömsholms djursjukhus
I dessa byggnader bedrevs verksamheten när djursjukhuset i Strömsholm grundades. Lokalerna används än i dag. 
Historisk bild på operation av häst
Mycket har hänt med djursjukvårdens utveckling under 60 år. Bland annat har operationer blivit säkrare och mer skonsamma. 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved