Välj stad

Välkommen till Evidensia Smådjurskliniken Jönköping

Ebba Ramsays väg 108
555 94 Jönköping

Öppettider

Mån - tors 8 - 20, fre 8 - 17
Drop-in för vaccination tis 17.30 - 19.30

Kontakta oss/Boka tid:

036-37 91 91
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Rehabilitering

 
På Smådjursklinken tycker vi att det är av största vikt att alla länkar i sjukvårdskedjan är lika starka.

Rehabilitering är en viktig del som tyvärr ofta glöms bort. Syftet med rehabiliteringen är att återfå maximal funktion på optimal tid. Därför erbjuds alltid dessa patienter en kvalificerad rehabilitering på vår rehabiliteringsavdelning. Vi tar utifrån patientens behov och skada ansvar för patientens tillfrisknande hela vägen från diagnos till friskförklaring via individuellt anpassade program.

Rehabiliteringsavdelningen erbjuder olika behandlingar som; vattenrullband (Water Walker), massage, laser, ledmobilisering, vibrationsträning, hemmaövningar och mycket mer. Det viktigaste är att vägleda, instruera och stötta djurägaren under hela konvalescensen. Vi för noggranna journalanteckningar och återkopplar direkt med ansvarig veterinär om något utöver det vanliga inträffar.
Vattenträning
Träning i vatten är skonsamt och lämpar sig väl vid rehabilitering. Hos oss sker denna träning i vår egna Water Walker-anläggning (WW). WW-träning går ut på att hunden går eller springer på ett löpband som rullar i tempererat vatten. Träning i WW är idealiskt som rehabilitering efter skador eller operationer då vattnet avlastar vikten och ger motstånd som ökar i takt med hastigheten på hundens rörelser. Vid vattenträning tränas kondition, styrka, balans och smidighet. Du som djurägare är aktivt med i rehabiliteringen genom att hjälpa och motivera din hund. Även hundar som inte tycker om vatten brukar kunna träna i WW. Vanligen börjar man med ett besök per vecka. Hur länge träningen fortgår beror på träningsresultatet.

Laserterapi
Laserterapi är en enkel behandlingsform, väldokumenterat effektiv vid led-, sen- och muskelskador, nervsmärtor, nervsjukdomar, ryggproblem, kroniska smärtproblem, svullnader och infektioner, då laserbehandling har en läkande effekt på cellnivå. Läkningstiden och därmed konvalescenstiden kan förkortas vid användning av laser. Din hund är med andra ord snabbare igång igen.

Personalen
På vår rehabiliteringsavdelning arbetar en legitimerad sjukgymnast med vidare utbildning inom djurens hälso- och sjukvård. Hon läser för tillfället en Master i sjukgymnastik med inriktning mot veterinär medicin via University of Liverpool. Några av våra djursjukskötare har även genomgått rehabutbildning vid Statens lantbruksuniversitet (SLU), Axelsson´s Animal Massage School och/eller Strömsholms Regiondjursjukhus.

Rehabilitering omfattas idag av de flesta veterinärvårdsförsäkringarna.

För dig som går på drop-in på vår vibrationsplatta med ditt djur:
Vibb-plattan är i nuläget tillgänglig måndag, tisdag och torsdag klockan 8-16. Tiderna kan komma att ändras.

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved