Välj stad

Välkommen till Evidensia Smådjurskliniken Jönköping

Ebba Ramsays väg 108
555 94 Jönköping

Öppettider

Mån - tors 8 - 20, fre 8 - 17
Drop-in för vaccination tis 17.30 - 19.30

Kontakta oss/Boka tid:

036-37 91 91
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Tandvård

 
De flesta djurägare har någon gång lämnat in sitt djur för att ta bort tandsten eller dra ut lösa/skadade tänder på sin hund eller katt. Det är svårt att ge en exakt prisuppgift vid tandstensbehandling. Det är först när djuret är sövt som veterinären och tandsköterskan kan göra en fullständigt undersökning av tänder och munhåla, och det är då inte ovanligt att skadade eller lösa tänder upptäcks som orsakar bestående problem för djuret.

Tänder som är skadade eller angripna av tandlossning röntgas och dras ut. Vi drar inte ut några tänder i onödan och är det tveksamma fall kontaktas djurägaren först.

TANDSTEN: Grundavgiften för att enbart ta bort tandsten på hund är följande

Lindrig tandsten: 1950 kr
Måttlig tandsten: 2220 kr
Kraftig tandsten: 2760 kr

För katt kostar enbart tandstensborttagning 1290 kr.

RÖNTGEN: Kostnad för att röntga skadade tänder sträcker sig mellan 431-1260 kr för hund, 431-1049 kr för katt, beroende på hur många tänder som behöver röntgas.

EXTRAKTION AV TAND: Kostnad för att dra ut skadade tänder kan variera från 625 kr och uppåt plus narkoskostnader och eventuell röntgen. Kostnaden beror på vilken tand det är, tandens status, tidsåtgång och narkostid.
Tandbehandlingar på Djurkliniken Jönköping
OBSERVERA ATT:
Hos oss utförs alla tandbehandlingar under full inhalationsnarkos, vilket innebär att djuret är fullt nedsövt på gas, med en andningstub i halsen under hela ingreppet. Denna metod är den enda Sveriges Veterinärförbund rekommenderar. När djuret sövts tas tandstenen bort med modern ultraljudsteknologi vilket inte skadar tandens yta (som skrapning kan göra). Efter att tandstenen avlägsnats putsas tanden med en polerande pasta, vilket gör ytan slät så att tandsten inte fäster lika lätt nästa gång. Upptäcks frakturerade eller lösa tänder kan de behöva röntgas och vid behov extraheras (dras ut). Sist baddas tandköttet med en antibakteriell "munskölj".
 
Man rekommenderar inte längre att ta bort tandsten då djuret bara har fått en injektion av lugnande av flera orsaker. Dels är det inte möjligt att rengöra tänderna under tandköttsytan, vilket är det viktigaste området att få ordentligt rent, då denna plaque/tandsten annars orsakar inflammation i tandköttet eller i värsta fall tandlossning. Det finns också risk att djuret känner smärta, rycker till eller skadas under ingreppet. Om djuret ej är under full narkos kan inte heller en fullständig behandling av munnen (exempelvis extraktion av skadade eller infektionsdrabbade tänder) utföras.

"Skrapning" av tandsten, då djuret är vaket eller bara fått lugnande, rekommenderas därför EJ, då detta kan göra mer skada än nytta för hundens mun.

Uttalande om tandvårdsbehandlingar på icke sövda hundar och katter.
Läs om varför det så viktigt djuren sövda under tandbehandling.
På länken här kan du läsa mer om Sveriges Veterinärförbunds tandnorm.

Välkommen att boka en tid hos oss!
036 37 91 91

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved