Välj stad

Välkommen till Evidensia Södra Djursjukhuset Kungens Kurva

Månskärsvägen 13
141 75 Kungens Kurva

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 21.00.
Akutmottagning: må - fr: 8.00 - 21.00,
lö, sö, storhelger: 9.00 - 21.00.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 08 - 505 288 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Förberedelser för katt

 

Transportburen 

Transportburen ska vara stabil, rymningssäker och enkel att öppna för ägare och sjukvårdspersonal. Katten ska lätt kunna komma in i buren. Det är bra om locket är avtagbart. Buren bör vara i plast och lätt att rengöra. 
Flera katter bör transporteras i separata burar för att undvika aggression. Om katterna kommer bra överens hemma kan burarna stå tillsammans.
 
Det är bra om katten är van vid buren sedan tidigare. Den får gärna ingå som en del av hemmet och en naturlig viloplats. Åtminstone bör katten få vänja sig vid buren några dagar före besöket. Annars kan buren bli en direkt signal om en stressig resa.
 
Buren måste ha en bekant och lugnande lukt för katten. Man kan lägga lite kläder som doftar av kattens favoritperson eller någon filt eller handduk som katten har använt. Använd gärna Feliway®, en syntetisk motsvarighet till kattens egna ansiktsferomoner, som förmedlar en trygghetskänsla. Spraya Feliway spray i transportburens alla fyra hörn, samt mitt på golvet och vänta i 15 minuter innan katten förväntas gå in i buren.
 
Katter måste få kunna gömma sig och att täcka över transportburen med en filt eller handduk kan minska stressen. Detta är också ovärderligt i väntrummet och när katten flyttas runt på kliniken. 
 

Resan 

Det är viktigt att buren står rakt och stadigt under resan. Fotutrymmet bakom framsätet eller i ett säte med säkerhetsbälte brukar föreslås som lämplig placering.
 
Kör försiktigt och försök att undvika höga ljud och musik! Prata lågt och lugnande med katten och var avslappnad – katter är väldigt duktiga på att känna av om deras ägare är spända.
 
Ta med extra filtar eller handdukar i händelse av att katten kissar eller kräks i buren. En handduk kan som tidigare nämnt hängas över buren under vistelsen på kliniken.
 
 

Ankomst till djursjukhuset 

Just nu håller vi på att bygga ett separat väntrum och en separat mottagning för katter. I några månader till kommer vi ha ett gemensamt väntrum för katt och hund. Du får gärna ställa buren på en av stolarna eller borden i väntrummet, hänga en handduk eller filt över buren samt vrida buren så att katten inte behöver titta rakt på en annan katt eller hund.
 
 

Efter besöket 

Om katten normalt är ute, låta den vara inne några timmar efter hemkomst. Då lugnar sig katten i trygg miljö och risken minskar att den springer bort.
Ge en mindre mängd mat vid första utfodringen. Om katten mår bra och inte kräks, så kan den få ett lite större mål efter några timmar. Vatten ska finnas tillgängligt hela tiden.
Om du har flera katter hemma och en katt har vistats en längre tid på djursjukhuset:
Låt katten, som kommer från djursjukhuset, vara ensam i ett rum i några timmar. Den tar då upp lukten från omgivningen och blir mer bekant för de andra katterna.
Var med när katterna får träffa varandra i början och observera eventuell aggressivitet. 
Prova Feliway®, som kan förmedla en trygghetskänsla.
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved