Välj stad

Välkommen till Evidensia Södra Djursjukhuset Kungens Kurva

Månskärsvägen 13
141 75 Kungens Kurva

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 21.00.
Akutmottagning: må - fr: 8.00 - 21.00,
lö, sö, storhelger: 9.00 - 21.00.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 08 - 505 288 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Om oss

 

Då och nu

Gamla Södra Djurkliniken motsvarade efter grundandet 1967 höga krav på kunskap, erfarenhet och seriös vård. Under tre decennier därefter var det docenter och en professor som tillsammans satte nivån på vården. För att motsvara den snabba utvecklingen inom veterinärmedicinen behövde företaget på 90-talet utvecklas målmedvetet mot senare tids kvalitets- och servicekrav. År 1996 sysselsatte kliniken två heltidstjänster för veterinärer och 3,5 heltider för djursjukvårdare. Under den nya ledningen av erfarna specialister har djursjukhuset nått allt högre i strävan att ha bästa servicen med både hög och jämn veterinärmedicinsk kvalité.
 
Dagens Södra Djursjukhuset är nu ett av Sveriges större djursjukhus, remissinstans och utbildningsplats med stark framåtanda och vilja att vara bäst för djuren och kunden. Idag har djursjukhuset ca 26 000 besök per år och sysselsätter omkring 55 heltidstjänster fördelat på runt 65 personer.
 


Evidensia Djursjukvård

Evidensia grundades av några av Sveriges största och äldsta djursjukhus, där i bland Södra Djursjukhuset. Helsingborgs Djursjukhus var Sveriges första djursjukhus och grundades 1954, Djursjukhuset Malmö grundades 1958 och i Strömsholm har det bedrivits djursjukvård sedan 1964 förutom den månghundraåriga hästsjukvården på samma plats.
Alla Evidensias verksamheter har under årtiondena utvecklats och expanderat i samma takt som efterfrågan när sällskapsdjur blivit allt viktigare i vårt samhälle.
 


Utbildningsplats

Södra Djursjukhuset är godkänt som utbildningsplats för veterinärers specialistutbildning.
 


Medlemskap

Svensk Djursjukvård
Branschföreningen betyder ett viktigt nätverk och samarbete där vi gemensamt håller på kvalité framför kvantitet. Föreningen har en frivillig kvalitetsklassificering där kompetens, service, lokaler och utrustning bedöms efter höga krav.Som kvalitetsmått finns 3 möjliga klasser: Djurklinik, Djursjukhus och Regiondjursjukhus. Södra Djursjukhuset är klassificerat som Djursjukhus.
 
Svenska Lantarbetsgivarföreningen, SLA
SLA är en del av Svenskt Näringsliv och är avtalsskrivande part gentemot Kommunal, Unionen och Sveriges Veterinärförbund, de fackförbund som företräder personal på djursjukhus. Medlemskap innebär att företaget alltid följer, och i många fall ligger över, de centrala avtal som tecknats om arbetsförhållanden, löner, extra tjänstepensioner och försäkringar.

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved