Välj stad

Välkommen till Evidensia Södra Djursjukhuset Kungens Kurva

Månskärsvägen 13
141 75 Kungens Kurva

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 21.00.
Akutmottagning: må - fr: 8.00 - 21.00,
lö, sö, storhelger: 9.00 - 21.00.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 08 - 505 288 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Kvalitetsarbete

 

Kvalitetsarbete

Fort- och vidareutbildning

Södra Djursjukhuset lägger ned stora resurser på utbildning både internt och externt. Vi är godkända som utbildningsplats för veterinär specialistutbildning och hjälper även några av våra samarbetskliniker med jourutbildning av veterinärer. Inte bara veterinärerna får vidareutbildning utan även våra djursjukvårdare/leg djursjukskötare, tandläkare, avdelningschefer mfl. Målet är att vår personals kompetens alltid ska vara i framkant.


 

Hygien

Vi har under flera år arbetat med att kontinuerligt förbättra våra hygienrutiner. Detta arbete innebär allt från utbildning, investeringar i lokaler, rutiner och uppföljningar. Operationsrummen har övertrycksventilation där inkommande luft filtreras så att den är fri från bakterier och virus. Vi har en uppdelning av operationsrummen med de känsligaste operationerna som t.ex. ortopedi och titthålskirurgi i leder i speciella rum. Mindre rena operationer som t.ex. främmande kroppsoperationer där tarmen öppnas eller operationer i infekterad vävnad som t.ex. bölder har ytterligare andra dedikerade rum. Munhålan är alltid full av bakterier, särskilt om djuren har tandsten. Därför har tandavdelningen ett separerat utrymme. Ventilationen är styrd så att luftflödet går från de ”renaste” operationsutrymmena till de ”smutsigaste” dvs. tandavdelningen.
Södra Djursjukhuset ligger även i framkant när det gäller att minska antibiotikaförbrukningen och utvärderar kontinuerligt behovet av antibiotikaanvändning vid olika diagnoser och ingrepp. Detta för att undvika utveckling och selektering av resistenta bakterier. Vi har endast haft något enstaka fall av infektioner med resistenta bakterier och aldrig med människans MRSA.
Vi har oanmälda hygienkontroller och följer upp alla komplikationer och infektioner och för statistik över dessa.
Hygienarbetet har gett resultat och vi har idag endast 2,6% komplikationer/infektioner i genomsnitt. Enligt litteraturen är det mycket svårt att komma under 2,5%. På Södra Djursjukhuset utförs många svåra och komplicerade ingrepp som drar upp statistiken. Vid kastrationer har vi en komplikationsfrekvens på låga 0,5%. Då ingår även de tillfällen då djuren kommit åt att bita/slicka på såren så att de blivit infekterade eller spruckit upp.
 


Service

Vi på Södra Djursjukhuset har som mål att ge dig och ditt djur den bästa möjliga service och lovar er:
  • ett personligt engagemang där du får vara delaktig i alla beslut
  • en personal som samarbetar i en god familjär stämning
  • tillgång till avancerad vård på ett modernt djursjukhus i ständig utveckling
Om du inte upplever att vi når upp till detta så är vi tacksamma om ni kontaktar oss via vanligt brev eller epost till: djursjukhusetkungenskurva@evidensia.se

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved