Välj stad

Välkommen till Evidensia Södra Djursjukhuset Kungens Kurva

Månskärsvägen 13
141 75 Kungens Kurva

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 21.00.
Akutmottagning: må - fr: 8.00 - 21.00,
lö, sö, storhelger: 9.00 - 21.00.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 08 - 505 288 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Ögonlysning

 

Vårt team

Sophie Gäfvert och Anestis Simeonidis är legitimerade veterinärer med specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar. De är båda auktoriserade ögonlysare vilket innebär speciell utbildning i att diagnostisera ärftliga ögonsjukdomar hos hund och katt. Vi erbjuder tider för ögonlysning de flesta vardagar och bokning sker via telefon 08-505 288 00. Till ögonmottagningen är du också välkommen med din hund eller katt för andra ögonrelaterade besvär. Är ärendet akut ber vi dig att om möjligt ringa först.
 
Även leg veterinär Elin Reepalu är under utbildning inom ögonsjukdomar.
 

Att utbilda sig till auktoriserad ögonlysare

Sveriges Veterinärsällskap (SVS) auktoriserar veterinärer att avgöra om hundar och har ögondefekter som kan nedärvas, ett viktigt led i vissas rasers avelsprogram inom Svenska Kennelklubben (SKK) och Sveriges Kattklubbars Riksförbund (SVERAK). Utbildningen innebär att man måste lysa minst 1000 hundar och katter tillsammans med handledare, varav 200 tillsammans med en mycket högt utbildad ögonspecialist (”Diplomate”) varav det endast finns några få i landet. 100 st av djuren ska ha specifika, ovanliga tillstånd. Kandidaterna och de auktoriserade ögonlysarna deltar två gånger per år i obligatoriska möten för synkronisering och diskussioner om nya rön. Utbildningen samordnas mellan de nordiska länderna och avslutas med svåra praktiska och teoretiska prov. För de flesta tar det 5 – 10 år att bli godkänd.
 
Undersökning med spaltlampa
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved