Välj stad

Välkommen till Evidensia Södra Djursjukhuset Kungens Kurva

Månskärsvägen 13
141 75 Kungens Kurva

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 21.00.
Akutmottagning: må - fr: 8.00 - 21.00,
lö, sö, storhelger: 9.00 - 21.00.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 08 - 505 288 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Röntgen

 

 

Vi har efter ombyggnaden 2015/2016 numera två röntgenlabb; ett för akuta patienter och ett i första hand för tidsbokade besök. Detta innebär kortare väntetider för dig som kund då vi kan arbeta mer effektivt och ha båda röntgenlabben igång samtidigt.
 
Vi använder oss av direktdigitala bilder vilket betyder att vi får upp bilden på granskningsskärmar på bara några sekunder. Det innebär också att undersökningarna blir kortare så ditt djur inte behöver ligga still så länge.
 
Vid röntgen krävs ofta lugnande medicinering. Detta är för att vi ska kunna lägga djuret i en bra position så att vi får en så bra bild som möjligt. Det innebär också minskad stress för djuret. Det lugnande medlet innehåller även smärtstillande så att det inte ska göra ont att lägga djuret i rätt position.
 

Genomlysning

På operation har vi även så kallad genomlysning. Det är röntgen som ger en rörlig bild i realtid. Även den är digital så att veterinären kan få en snabb utvärdering av t ex en frakturfixering under själva operationen. Det innebär ofta en kortare narkos för dessa patienter. Genomlysningen används också för studier av t ex matstrupe och luftstrupe på vakna djur så att man kan se om maten sväljs ner normalt eller om luftstrupen kollapsar vid hosta.

 

Datortomografi

Sedan våren 2016 har vi även möjlighet att köra datortomografi på Evidensia Södra Djursjukhuset. Datatomografi, eller förkortningen DT (CT på engelska), är en maskin som gör att vi kan få detaljerade bilder av alla strukturer i kroppen. 
DT används när man vill titta närmare på exempelvis skalle, buk, lungor och leder.
 
Vid undersökning med DT sövs eller sederas alltid djuret. Om man väljer sövning eller sedering avgörs beroende på vilken typ av undersökning man ska göra. Djuret åker sedan in i maskinen medan röntgenstrålar träffar djuret och tas upp av en bildplatta som snurrar runt djuret. Detta gör att vi kan få fram 3D bilder av djuret.

Bilderna från undersökningen avläses av vår radiolog. Utlåtandet svaras ut till dig som djurägare på en telefontid med veterinären eller som remissvar till remitterande klinik beroende på vad som önskats.
  
Vi har ett separat väntrum för våra röntgenpatienter. Här får du lite mer lugn och ro inför röntgenundersökningen.
 
Bildgranskning
 
Exakt rätt position och vinkel på armbågen krävs för bedömningen.
 
 
 
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved