Välj stad

Välkommen till Evidensia Specialistdjursjukhuset Helsingborg

Bergavägen 3
254 66 Helsingborg

Öppettider

Akutmottagning dygnet runt, året runt
Öppettider reception:
vardagar: 7.30 - 21.00
lör - sön: 9.00 - 18.00
Öppettider butik:
vardagar: 7.30-20.30
lör - sön: 10.00-17.00

Kontakta oss/Boka tid:

042-16 80 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Diarré, tillfällig

Till Evidensias Goda Råd om kräkningar & diarré hos hund »
Till Evidensias Goda Råd om kräkningar & diarré hos katt »
Till Evidensias Goda Råd om magproblem hos kanin »
 

Vid tillfälliga besvär med diarré


Om din hund eller katt tillfälligt har fått besvär finns det några saker du kan göra själv. Kontrollera först att ditt djurs problem INTE stämmer med nedanstående då du bör kontakta oss.

•    Kraftigt nedsatt allmäntillstånd
•    Feber (över 39 grader)
•    Blod i avföring eller kräks
•    Långvariga problem, d.v.s. mer än 1-3 dagar
•    Tidigare medicinska problem som kan inverka
•    Tar medicin som kan ha diarré som biverkning
•    Ätit något föremål
•    Ätit något som kan orsaka mag-/tarmstörning
•    Ätit något giftigt


Om något ovanstående stämmer in på ditt djur bör du ringa oss först och rådgöra.

I annat fall kan du prova att ge dietmat i några dagar. Det bästa är att köpa något av de färdiga dietfoder för mag-/ tarmbesvär som finns. Om det inte är möjligt bör dieten istället bestå av kokt torsk och, om det är en hund, även kokt ris.

Dietrecept
Koka ris med riklig mängd vatten, riset bör nästan koka sönder. Ge enbart risavkoket första gångerna därefter ris och/eller torsk. Ge små portioner ett flertal gånger under dag 1. Om diarrén upphör och djuret fortfarande mår i övrigt bra kan du fortsätta med dietmaten, öka på storleken på portionerna successivt. Efter 3-4 dagar börjar du blanda i lite av djurets vanliga mat, öka på delen vanlig mat för varje portion. Dieten kan vid behov kompletteras med majsvälling och acidofil. Vätska är extra viktigt när man inte mår bra. Locka ditt djur att dricka vatten med t ex honung eller druvsocker i. Ha alltid gott om friskt vatten stående framme. Det finns receptfria tabletter som binder oönskat tarminnehåll, "Canicur", att köpa i vår butik. Du kan också prova att ge aktivt kol som finns receptfritt på apoteket. Om din hund ofta har så lös avföring att den behöver "Canicur" regelbundet är det en indikation på att din hund behöver undersökas av veterinär. Fortsätt då inte behandla på egen hand. Om diarrén inte upphört under dag 1-2 behöver kanske ditt djur besöka veterinär. Ring oss och rådgör eller boka tid. Skulle djuret må riktigt dåligt är du välkommen till vår jourmottagning som har öppet dygnet runt, på kvällar och helger ring jourtel. 042 - 16 80 80
   

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved