Välj stad

Välkommen till Evidensia Specialistdjursjukhuset Helsingborg

Bergavägen 3
254 66 Helsingborg

Öppettider

Akutmottagning dygnet runt, året runt
Öppettider reception:
vardagar: 7.30 - 21.00
lör - sön: 9.00 - 18.00
Öppettider butik:
vardagar: 7.30-20.30
lör - sön: 10.00-17.00

Kontakta oss/Boka tid:

042-16 80 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Pyometra

 
Pyometra eller varig livmoderinflammation, är en av de vanligaste sjukdomarna vi ser på svenska tikar och enligt försäkringsbolaget Agrias siffror drabbas var fjärde svensk tik av sjukdomen. Pyometra är en infektionssjukdom men har oftast en hormonell bakgrund. Sjukdomen förekommer hos medelålders och äldre tikar men kan i undantagsfall även ses hos unga djur. Oftast ses symtomen inom de två följande månaderna efter ett löp och de flesta tikar uppvisar ett nedsatt allmäntillstånd, feber, ökad törst och nedsatt aptit. I många fall är livmoderhalsen öppen så att var som ansamlats inne i livmodern kan komma ut genom vagina som en varig flytning. I en del fall är dock livmoderhalsen stängd och då ses ingen flytning trots att tiken har sjukdomen. Tikar som löper med mycket täta mellanrum eller tikar som börjat löpa oregelbundet efter att tidigare ha löpt regelbundet kan anses vara predisponerade d v s löpa en högre risk att drabbas av sjukdomen.
 
Pyometra behandlas mest effektivt genom kirurgi då man opererar bort livmodern och äggstockarna. Oftast är tikarna så sjuka att de kräver några dagars stationärvård med understödjande behandling på djursjukhuset i samband med operationen och i vissa fall är sjukdomen livshotande. I de fall djurägarna önskar ta en valpkull på den drabbade tiken kan man försöka behandla henne medicinskt istället för kirurgiskt. Det skall dock understrykas att den medicinska behandlingen inte är ett billigare alternativ än kirurgi utan helt enkelt ett sätt att försöka hjälpa djurägaren att fortsätta sitt planerade avelsarbete. Tikar som behandlats medicinskt för pyometra drabbas dessutom lätt av återfall av sjukdomen.
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved