Välj stad

Välkommen till Evidensia Specialistdjursjukhuset Helsingborg

Bergavägen 3
254 66 Helsingborg

Öppettider

Akutmottagning dygnet runt, året runt
Öppettider reception:
vardagar: 7.30 - 21.00
lör - sön: 9.00 - 18.00
Öppettider butik:
vardagar: 7.30-20.30
lör - sön: 10.00-17.00

Kontakta oss/Boka tid:

042-16 80 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Beteendemottagning

 

"det är aldrig för sent att lära gamla hundar sitta!"


Sedan våren 2014 har vi ett team bestående av en veterinär och en sköterska med ett specifikt intresse inom hundar och katters beteende. Tillsammans arbetar vi för att hjälpa hundar och katter med beteendeproblem. Vi i beteendeteamet är Ulrika Ludvigsson (leg. veterinär) och Carina Reinhold (beteendesköterska). Vi har båda ett brinnande intresse samt vidareutbildning inom beteende och beteendemedicin. Ulrika har bland annat gått utbildning inom beteendemedicin på European School of Advanced Veterinary Medicine (ESAVS). 

 

Vad är ett beteendeproblem?

Det finns idag inte en generellt accepterad definition på vad ett beteendeproblem är. Så som vi ser på det så är beteendeproblem ett beteende som ägaren upplever som oönskat beteende. Det kan vara ett negativt problem för individen själv och/eller ett problem för dig som ägare. Oavsett vilket, så kan vi hjälpa er att hantera och komma ifrån problemet. 
 

Vad händer efter jag bokat mitt besök?

I samband med att du bokar ditt besök får du hemskickat ett formulär med frågor om ditt djur. Detta önskar vi sedan att du sänder in till oss igen innan ditt besök. Det är för att vi ska kunna förbereda oss ordentligt och på så vis kunna hjälpa dig och ditt djur när ni kommer på bästa sätt.
 
Beteendeproblem kan uppstå både som ett självständigt problem men också som en följd av en annan sjukdom. Aggressivitet är exempelvis ett beteende som kan uppstå sekundärt till att din hund eller katt lider av kronisk smärta. Ett annat exempel är katter som börjar kissa utanför lådan vilket kan vara grundat att katten har ont när han eller hon ska kissa. Vårt första fokus vid ditt besök är därför att utesluta att din hund eller katt har en sjukdom som kan vara orsak till problembeteendet. Det kan utöver en undersökning krävas blodprover, urinprover eller andra vidare undersökningar. 
 

Vad kostar en utredning av och behandling av ett beteendeproblem?

Det första besöket bokas på 60 minuter och kostar 1100 kr. Eventuella blodprover, urinprov eller andra utvidgade undersökningar tillkommer utöver detta. Tänk på att om din hund eller katt visar sig ha ett primärt beteendeproblem (det vill säga att din hund eller katt är frisk i övrigt) så täcker inte försäkringsbolaget för denna kostnad. 
 
Efter första besöket så lägger vi en plan omkring behandlingen av ditt djurs problem. Efter någon vecka med denna planen så ringer vi er och hör hur det går hemma. I en del tillfälle behöver vi träffa er igen och då bokar vi upp återbesök. 
 

Varmt välkommen till oss i beteendegruppen!

 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved