Välj stad

Välkommen till Evidensia Specialistdjursjukhuset Helsingborg

Bergavägen 3
254 66 Helsingborg

Öppettider

Akutmottagning dygnet runt, året runt
Öppettider reception:
vardagar: 7.30 - 21.00
lör - sön: 9.00 - 18.00
Öppettider butik:
vardagar: 7.30-20.30
lör - sön: 10.00-17.00

Kontakta oss/Boka tid:

042-16 80 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Operation

 

SKALL DITT DJUR OPERERAS?
 

Vid tidsbeställd operation lämnar du ditt djur enligt överenskommelse, vanligtvis på morgonen.
Djuret undersöks alltid grundligt före narkos, för de hundar och katter som är sju år rekommenderar vi att ett blodprov tas innan sövning. Syftet med undersökningen och blodprovet är att vi ska upptäcka eventuella avvikelser som ökar narkosrisken. Genom detta kan vi anpassa narkos och smärtlindring så den blir så säker och effektiv som möjligt. I vissa fall vill man komplettera med andra typer av undersökningar, ex ultraljud eller röntgen, innan sövning.
Om du vet att ditt djur lider av någon sjukdom eller har reagerat onormalt på tidigare sövning eller mediciner så är det viktigt att du talar om detta för oss före operationen. Glöm ej lämna information om vilket telefonnummer vi kan nå dig under hela dagen. Om din hund äter specialkost bör du ta med en liten matsäck.
 

FASTANDE MAGE

Ett djur som ska sövas bör vara fastande sedan 8-12h innan operationen. Har du en valp eller kattunge som ska sövas så ska den den inte vara fastande mer än 4h innan sövning. Vatten kan man ha framme under natten men ska tas bort på morgonen före operationen. Är du osäker så ring oss gärna innan för att höra om kostråden för just din hund/katt.
 

SKONSAM NARKOS MED GOD SÄKERHET

För varje operation görs ett narkosprotokoll som är mest lämpat för just ditt djur. På protokollet skriver vi ner narkosens förlopp samt vilka läkemedel patienten får. Varje patient får avancerad narkosövervakning där man mäter blodtryck, syre- och koldioxidmättning i blodet samt kontrollerar hjärtfunktionen. Varje patient ligger på värmedyna före, under och efter operationen för att undvika att de blir kalla.
Efter kirugiska ingrepp är vi mycket noga med att ge alla djur effektiv smärtlindring. För att göra det så varsamt som möjligt sker uppvaket i ett separat rum.
 
 

 
OPERATIONER

Vi utför de flesta kirugiska ingrepp, från de enklaste till de mest avancerade.
Vi har tillgång till MRI samt CT för ställa exakta diagnoser innan operation där våra patienter med neurologiska problem, såsom diskbråck och andra ryggproblem, får en snabb bedömning och möjlighet till operation hos oss.

 
EFTER OPERATIONEN

En från operationsteamet ringer upp dig när operationen är klar. Vid hämtning av ditt djur får du muntlig och skriftlig information om vad vi gjort och eftervårdsråd på just ditt djur.
Du och Din hund eller katt är alltid välkomna till oss, med eller utan remiss. Vår operations team ser fram emot att få hjälpa just ditt djur.
Kontakta oss på telefonnr 046-168000 om du har frågor innan eller efter operationen.
 

 
 
 
 

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved