Välj stad

Välkommen till Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm

Djursjukhusvägen 11
734 94 Strömsholm

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 21.00.
Lördag - söndag: 9.30 - 16.00.
Akutmottagning dygnet runt, året runt.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 0220 - 458 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Datortomografi (CT)

 

Specialistdjursjukhuset Strömsholm har nyligen invigt en helt nybyggd och nyinredd bilddiagnostikavdelning. Förutom röntgen, genomlysningsröntgen och ultraljud som funnits sedan länge har Specialistdjursjukhuset nu även en magnetkamera samt datortomografi. Avsikten med den stora satsningen är att ytterligare förbättra och förfina diagnostiken vid sjukdomar och skador hos våra patienter. Magnetkameran och datortomografen i Strömsholm är de första för veterinärmedicinskt bruk som finns i något av de nordiska länderna.

 
Datortomografi med spiralteknik är en vidareutvecklad röntgenteknik. Röntgenröret och en avläsningsplatta, som motsvara den ”gammaldags” röntgenfilmen, snurrar med hög hastighet runt patienten, medan bordet som patienten ligger på förskjuts genom strålfältet. Själva undersökningen med insamling av bilddata tar bara några sekunder. Därefter behandlas bilderna i en kraftfull dator, där man får fram tunna ”skivor” av vävnaderna i olika plan. Man kan även bygga upp tredimensionella bilder som kan roteras och vridas på olika sätt.
 
Datortomografi kan användas för nästan alla undersökningar som man nu gör med konventionell röntgenteknik. Särskilt värdefulla är undersökningar av brösthåla, bukhåla, skalle, skelett och leder. Medan en röntgenbild utgör summan av alla de olika vävnader som finns med på bilden är datortomografibilden med sina tunna snitt oändligt mycket mer detaljerad.
 
Genom de nya teknikerna har Specialistdjursjukhuset nu möjligheter att diagnostisera sjukdomar och skador som man inte kunnat komma åt tidigare, dessutom på ett snabbt och för djuret helt smärtfritt sätt. De nya diagnostiska metoderna öppnar naturligtvis också många helt nya möjligheter till riktad och effektiv behandling.
 
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved