Välj stad

Välkommen till Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm

Djursjukhusvägen 11
734 94 Strömsholm

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 21.00.
Lördag - söndag: 9.30 - 16.00.
Akutmottagning dygnet runt, året runt.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 0220 - 458 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

höft och armbågsröntgen

 
Höftledsdysplasi (HD)  är en felaktig utveckling av höftleden och en relativt vanlig skelettrubbning hos många hundraser. Risken för att en hund ska utveckla HD är betingat av såväl arv som miljö. 

Armbågsledsdysplasi innebär en onormal utveckling av armbågsleden och förkortas ED efter den engelska benämningen ”Elbow Dysplasia”. ED är ett samlingsnamn för olika tillväxtrubbningar som leder till benpålagringar i armbågsleden, vilka kan urskiljas relativt tydligt vid röntgen.

Bra att tänka på vid beställning av en HD/ED röntgen
Din hund bör vara allmänt pigg och frisk och om möjligt rekommenderar vi att undvika att tiken är under en löp period.

När du kommer för en HD- röntgen hos oss skall din hund vara fastande dvs ej ätit sedan kl  21.00 kvällen innan men ha fri tillgång till vatten hela tiden.

Vid ankomst väger vi din hund och en veterinär lyssnar på hjärtat för att utesluta att inga hörbara hjärtfel döljer sig.

Efter veterinären lyssnat på hjärtat ger vi din hund ett lugnande medel i form av  Domitor/ Torbugesic. Medlen omfattas av ”Nationellt dopingreglemente för hund” och har en karenstid på 7 dygn vid utställning, prov, tävling eller träning.
 
 
Du får sedan följa med din hund in på röntgenrummet och medverka under bildtagningen. För att kunna medverka vid röntgen måste du vara över 18 år och inte gravid.

Bilderna skickar vi sedan till SKK via en länk på internet. Det brukar ta ca en vecka innan du sedan får ett svar hem skickat från dem.

Om du vill så visar vi gärna röntgenbilderna för dig men du kan inte få något utlåtande utan får avvakta svaret som kommer från SKK.

Vid avslutad undersökning väcker vi åter upp din hund med ett uppvakningsmedel så att din hund är helt vaken innan ni går hem. Viss trötthet kan dock kvarstå under hela dagen och hunden bör inte göra några ansträngande aktiviterer under resten av dagen.
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved