Välj stad

Välkommen till Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm

Djursjukhusvägen 11
734 94 Strömsholm

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 21.00.
Lördag - söndag: 9.30 - 16.00.
Akutmottagning dygnet runt, året runt.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 0220 - 458 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Magnetresonanskamera (MR)

 

Specialistdjursjukhuset Strömsholm  började med magnetkameraundersökningar redan 2003 och har sedan dess genomfört över 2000 undersökningar. Vi har i december 2010 installerat en större magnetkamera med förkortade undersökningstider och förbättrad bildkvalitet.

Magnetkameratekniken ger unika möjligheter till att upptäcka och kartlägga många sjukdomar och tillstånd som kan vara omöjliga eller mycket svåra att se vid vanliga röntgen- eller ultraljudsundersökningar.
Tekniken är komplicerad och skiljer sig helt från röntgen och andra bilddiagnostiska undersökningsmetoder. Tekniken bygger på magnetfält och radiovågor vilket innebär att djuret inte utsätts för någon strålning. Det man undersöker är förekomsten av väteprotoner som finns i riklig mängd i kroppen. När en kroppsdel läggs i kamerans magnetfält fungerar protonerna som små kompasser som vrider in sig i magnetfältets riktning. Genom att skicka in radiovågor som stör magnetfältet vrider sig protonerna i en ny riktning. När störningen avbryts återgår protonerna till magnetfältets riktning igen och utsänder då energi som kan registreras och bearbetas i en dator så att man får fram en två- eller tredimensionell bild i form av tunna snitt. Undersökningen sker under full narkos och brukar vanligen ta mellan 1-2 timmar.
Magnetkameraundersökningar är särskild värdefulla vid diagnostik av problem som berör huvudet såsom neurologiska problem, kramptillstånd, sjukdomar i näshålan och bihålorna, samt mellan- och inneröron.
Magnetkameran används också för att undersöka ryggkotpelaren, ryggmärgen och nervrötter vid misstanke om till exempel diskbråck, infektioner och inflammationer, tumörer eller andra sjukdomstillstånd.
Magnetkameran är också bra vid undersökning av leder och omkringliggande vävnader samt sjukliga processer i själva skelettet såsom blödningar, cystor och tumörer.
 
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved