Välj stad

Välkommen till Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm

Djursjukhusvägen 11
734 94 Strömsholm

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 21.00.
Lördag - söndag: 9.30 - 16.00.
Akutmottagning dygnet runt, året runt.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 0220 - 458 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Scintigrafi

 

Allmän information OM Scintigrafi

Specialisthästsjukhuset Strömsholm har utfört scintigrafi-undersökningar sedan många år. Nu kan vi även erbjuda scintigrafiska undersökningar av din hund eller katt på Specialistdjursjukhuset Strömsholm.
 
Scintigrafi (eller nukleär medicin) skiljer sig från mer klassiska bilddiagnostiska tekniker (Röntgen, CT) genom att man injicerar en låg dos av ett radioaktivt medel (oftast 99mTechnetium) som strålar inifrån kroppen under några timmar. Med hjälp av en så kallad gammakamera registreras strålningen från kroppen och dess organ. Informationen från gammakameran omvandlas sedan till digitala bilder som kan bearbetas i en dator. Bilderna ger lite anatomisk information om organen, utan ger mer information om dess funktion och ämnesomsättning. Undersökningen är helt ofarlig för ditt djur och strålningsbelastningen är minimal. 
 
Scintigrafin är används mest vid undersökning av skelett- och sköldkörtelstörningar vid misstanke om till exempel hältor, tumörsjukdomar, hypertyreos eller andra sjukdomstillstånd. Tekniken är mycket känslig, vilket innebär att sjukdomar kan upptäckas på ett tidigt stadium. Ett annat exempel på undersökning är mätning av njurarnas funktion.
 
Undersökningen sker under sedering och brukar vanligen ta mellan 1-2 timmar för skelettscintigrafi och bara 5 till 10 minuter för sköldkörtelscintigrafi. Ditt djur behöver inte stanna kvar hos oss efter undersökningen. 
 
Scintigrafi kan man också använda för att behandla katter med hypertyreos.
Läs mer om det här.
Scintigrafi hund
Framben hund.
Scintigrafi hund
Bakben hund.
Scintigrafi hund
Thyroid hund.
Scintigrafi hund
Framben hund.
Scintigrafi hund
Bakben hund.
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved