Välj stad

Välkommen till Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm

Djursjukhusvägen 11
734 94 Strömsholm

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 21.00.
Lördag - söndag: 9.30 - 16.00.
Akutmottagning dygnet runt, året runt.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 0220 - 458 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Ultraljud

 

Ultraljudsundersökningar används för att undersöka bröst- och bukorganen och andra mjukdelsorgan. Undersökningen är smärtfri och ofarlig och i de flesta fall behöver man inte ge något lugnande medel.

 
Ultraljudet ger en detaljerad bild av hur organen ser ut på ”insidan”, till skillnad från röntgen där man ser ”skuggan” av organet på röntgenbilden. Man kan också undersöka organets funktion, exempelvis vid hjärtundersökningar. Då har man hjälp av bl.a. en avancerad färgdoppler-funktion, som gör det möjligt att i detalj visa och mäta blodflödet i hjärtats förmak, kammare och blodkärl.
 
Vid dräktighetsundersökningar ska din hund eller katt ha varit dräktig i minst 28 dygn för att det säkert ska kunna avgöras om det finns några foster.
Specialistdjursjukhuset Strömsholm Ultraljud.
Med ultraljud utförs även s.k. screeningundersökningar, t.ex. avseende hjärtsjukdomar (hypertrofisk kardiomyopati hos katt) och njursjukdomar (polycystisk njursjukdom hos katt).
 
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved