Välj stad

Välkommen till Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm

Djursjukhusvägen 11
734 94 Strömsholm

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 21.00.
Lördag - söndag: 9.30 - 16.00.
Akutmottagning dygnet runt, året runt.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 0220 - 458 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

intensivvårdsavdelning, iva

 
IVA är en del av Vårdavdelningen. Här vårdas de patienterna som är allra svårast sjuka och som behöver övervakning dygnet runt, t ex patienter med:
  • Andningsproblem
  • Krampanfall/epilepsi
  • Svåra trafikskador
  • Neurologiska skador med förlamning
  • Förgiftningar
  • Patienter i behov av blodtransfusion eller antiserum

Djursjukskötarna som arbetar här är intensivvårdsutbildade. På avdelningen finns bland annat syrgas, EKG-övervakning, annan övervakningsutrustning, droppräknare, kuvös, värmedynor och ett akutlabb där vi kan köra de allra viktigaste blodproverna snabbt på en mycket liten mängd blod.
IVA Intensivvårdavdelning Strömsholm
Elektrokardiografi-registrering, EKG.
Det är noga att kontrollera slemhinnefärg, andningsfrekvens och andningskvalitet hos patienter med andningsproblem. Patienten behöver ibland extra syrgas, som ges via en syrgaskateter placerad i näsborren och kopplad till en syrgasgivare. Mindre hundar eller katter med ökat syrgasbehov kan placeras i kuvös/syrgasbur. Vår syrgasbur har en klimatanläggning vilket ger oss möjligheten att ge extra tillskott av värme eller kyla vid behov. Värme kan även tillföras genom värmedynor, uppvärmt dropp och värmefiltar.

 
Patienter med kramper måste passas så att de inte gör sig illa under ett anfall. För att häva anfallet ges lugnande medel intravenös eller så måste patienten sövas helt under en tid för att bryta kramptillståndet.

Trafikskadade patienter kan ha allvarliga skador på inre organ. Dessa skador kanske inte visar sig flera timmar efter kraschen. Därför är det viktigt med extra noggrann övervakningen av dessa patienter.

Patienter som är förlamade efter en skada kan ibland behöva urinkateter då de till en början inte kan kontrollera urinen. Urinmängd och urinkvalitet mäts regelbundet.

Patienter som behöver blodtransfusioner ligger också på intensivvårdsavdelningen. Detta då de behöver extra övervakning både under och efter transfusionen.

Om patienten behöver övervakning eller behandling, får naturligtvis denna hjälp dygnet runt. Så fort patientens tillstånd förbättrats och inte längre är kritiskt flyttar patienten tillbaka till den vanliga vårdavdelningen.
IVA Intensivvårdavdelning Strömsholm
Här utför vi ultraljud på en inlagd hund.
IVA Intensivvårdavdelning Strömsholm
Katt på bättringsvägen.
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved