Välj stad

Välkommen till Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm

Djursjukhusvägen 11
734 94 Strömsholm

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 21.00.
Lördag - söndag: 9.30 - 16.00.
Akutmottagning dygnet runt, året runt.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 0220 - 458 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Anestesi och operation

 

ANESTESI OCH SMÄRTLINDRING
        
Individuell narkos till varje patient
Särskilt utbildad och erfaren narkospersonal med tillgång till en lång rad olika moderna metoder för narkos och smärtlindring, samt en avancerad anestesi- och övervakningsutrustning gör att den mest skonsamma och säkra anestesin alltid kan "skräddarsys" för varje patient.
 
Smärtlindring
Det är ett stort ansvar att se till att ingen patient ska behöva utsättas för smärta. Därför lägger vi mycket stor vikt vid en effektiv smärtlindring i samband med alla operationer. Smärtbehandlingen är alltid individuellt utformad. Den påbörjas redan vid premedicineringen före operationen och fortsätter under och efter operationen. Förutom medicinsk smärtbehandling används tekniker som kylbehandling av extremiteter och tidigt insatt rehabilitering för att öka patientens välbefinnande. 
 
 
OPERATION
 
Alla typer av operationer!
Vid Centrum för Kirurgi och Ortopedi (CKO) utför Specialistdjursjukhusets erfarna kirurger alla förekommande kirurgiska ingrepp, alltifrån mindre operationer till synnerligen kvalificerade ingrepp såsom neurokirurgi, ortopedi, thoraxoperationer och ögonoperationer. 
 
Hög kompetens och stor erfarenhet
Ett mycket stort antal kvalificerade kirurgiska ingrepp utförs på patienter som kommer till Specialistdjursjukhuset från hela Sverige på grund av den särskilda kompetens och erfarenhet och de tekniska resurser som finns i Strömsholm.  Fyra eller fem team med kirurg och sköterskor arbetar varje dag på Operation. Klinikföreståndare är Lisbeth Wahlberg. Två eller tre ”förstakirurger” finns alltid på plats:
 

  • Lennart Sjöström, DiplomateEuropean College of Veterinary Surgeons (internationell specialistkompetens i kirurgi), Chefveterinär kirurgi och ortopedi
  • Barbro Nordquist, DiplomateACVS och ECVS (internationell specialistkompetens i kirurgi)
  • Hugo Schmöckel, DiplomateECVS (internationell specialistkompetens i kirurgi)
  • Susanne Åkerblom, Specialist kirurgi Steg 2

Dessutom arbetar CKO:s tre Residents(under specialistutbildning i kirurgi): Sivert Viskjer, Barbara Dyall och Ditte Skytte
 
Avancerad bilddagnostik för exakta operationer
Tillgången till datortomografi och magnetkamera på Centrum för Diagnostik medför mycket goda möjligheterna att ställa exakta diagnoser och att utföra mycket exakta kirurgiska ingrepp vid många skador, t.ex. i skelett, leder, rygg, skalle, näshåla och bröst- och bukhåla.
 
Artroskopivid alla ledoperationer
Alla ledoperationerna görs numera med artroskopi, det vill säga "titthålskirurgi". Strömsholms kirurger var pionjärer när det gäller artroskopii Sverige, och har under en lång följd av år ytterligare utvecklat och förfinat tekniken. Artroskopi ger överlägset bättre insyn i leden jämfört med konventionell kirurg, och därmed möjlighet att ställa en mer exakt diagnos. Många skador och förändringar i leden kan åtgärdas artroskopiskt, d.v.s. utan att leden behöver öppnas. Därför är tekniken mycket skonsam för patienten, det blir en snabbare läkning och ett bättre slutresultat. Många gånger får patienten komma hem redan samma dag. Specialistdjursjukhusets ortopedkirurger är ledande i landet på artroskopier. De har erfarenhet av många tusen artroskopier.
 
Bra prognos vid korsbandsskador
Skador på främre korsbandet i knäleden opereras numera med artroskopi samt  TPLO (Tibial Plateau Leveling Osteotomy)  som kraftigt förbättrat prognosen jämfört med de metoder som använts traditionellt. Se även Vilken metod är bäst vid korsbandsskada - TPLO eller TTA?
 
Höftledsprotes
En höftledsprotes kan vara en utväg för hundar som har kroniska smärtor från en skadad höftled. Numera används en höftledsprotes som inte längre kräver att bencement används, vilket är en stor fördel.
 
Diskbråcks- och annan neurokirurgi
Diskbråck och andra neurologiska skador på hjärna, ryggmärg och nervrötter är vanliga hos hundar. Många sådana skador kan åtgärdas med hjälp av avancerade kirurgiska ingrepp.

Titthålskirurgi av bröst- och bukhåla (thorakoskopi och laparoskopi)
Titthålskirurgi används vid alltfler kirurgiska ingrepp i buk- och brösthåla. Tekniken ger en stor precision och är mycket skonsam för patienten.

Laserkirurgi
Kirurgisk laser används numera även för kirurgi på hund och katt. Med en avancerad och kraftfull laserutrustning kan exakta ingrepp göras i till exempel munhåla, slemhinnor, hud och andra vävnader. Lasern är bl.a. mycket värdefull vid operationer av trånga andningsvägar. Laser används också ofta för att avlägsna förändrad vävnad såsom nybildningar på ett exakt och skonsamt sätt. 
Fördelarna med laserkirurgi, förutom möjlighet att göra mycket fina snitt med stor exakthet, är att lasern försluter både blodkärl och nervändar. Det betyder minskad blödning, svullnad och smärta efter operationen.
  
På Centrum för Kirurgi och Ortopedi utförs även undersökningar där patienten måste vara under narkos, såsom videoendoskopi av mag-tarmkanal och lungor, samt många öronundersökningar som kräver tillgång till operationsmikroskop.
 
När en operation är slutförd blir Du som djurägare uppringd av kirurgen och får information om operationen.
 
 

« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved