Välj stad

Välkommen till Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm

Djursjukhusvägen 11
734 94 Strömsholm

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 21.00.
Lördag - söndag: 9.30 - 16.00.
Akutmottagning dygnet runt, året runt.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 0220 - 458 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

IR/IE interventional radiologi och endoskopi

 
Interventionell radiologi och endoskopi innebär att man med minimalinvisa ingrepp (under röntgenledning) kan behandla sjukdomar i nästan alla organsystem.

Konceptet bakom interventionell radiologi och endoskopi är att diagnostisera och behandla patienter med de aktuella tekniker som är minst invasiva för att minska risken för patienten och förbättra hälsoresultaten.

IEIR innebär att man med hjälp av genomlysning (fluoroskopi) samt fiberendoskopisk utrustning kommer åt delar av kroppen som traditionell kirurgi inte tillåter eller där traditionell kirurgi skulle innebära för stora/invasiva ingrepp för patienten.

Med hjälp av IEIR kan vi upprätthålla normal anatomisk funktion (stents i luftstrupe, urinvägar, näshåla) samt försluta medfödda eller förvärvade fel (som t ex intrahepatisk levershunt, embolisering).

På Evidensia Specialistdjursjukhsuet Strömsholm fokuserar vi i dagsläget vår IEIR verksamhet på hundar och katter med urinvägsproblem samt kollaberad trakea.

Djur med uretärstenar, striktur, trauma eller andra förändringar som leder till uretärobstruktion kan behandlas med IEIR. De har ofta en bättre prognos jämfört med patienter som genomgår traditionella kirurgiska ingrepp. För bästa prognos utvärderas var patient för sig innan vi rekommenderar ett ingrepp. En stent eller en SUB (Subcutaneous Ureteral Bypass) placeras för att återställa flöde av urin från njuren till urinblåsan.
Specialistdjursjukhuset Strömsholm medicinavdelningen endoskopi.
Hundar med förträngning eller obstruktion av urinröret kan behandlas med en uretra stent. Dessa ingrepp utförs genom den normala uretraöppningen så patienten är bekväma omedelbart efteråt. Beroende på underliggande orsak till obstruktion/kompression kan ytterligare behandling behövas.

Hundar med trakeal kollaps kan, om konservativ behandling inte är tillräckligt, behandlas med en trakea stent. Denna stent placeras över delen av trakea som kollapsar för att återställa en mer normal öppning.

 
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved