Välj stad

Välkommen till Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm

Djursjukhusvägen 11
734 94 Strömsholm

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 21.00.
Lördag - söndag: 9.30 - 16.00.
Akutmottagning dygnet runt, året runt.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 0220 - 458 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Internmedicin

 
Uppgiften inom internmedicin (också benämnt invärtes medicin) kan jämföras med att lägga ett komplicerat pussel där alla bitar ska falla på plats. Det innebär att vi ofta tar emot patienter med multipla problem som innefattar flera organsystem. Problemen kan vara såväl akuta som kroniska.
 
En intermedicinsk utredning påbörjas genom att veterinären går igenom patientens anamnes (bakgrund) inklusive diagnostik och testresultat från remitterande veterinär och andra veterinärer som tidigare sett patienten. 
Patienten undersöks sedan och en grundläggande utredning görs. Denna inkluderar vanligtvis diagnostik som blod-och urinprov, mätning av blodtryck, ultraljud av buk, och röntgen av thorax.

Mer avancerad diagnostik inkluderar ofta endoskopi som innebär att en kamera används för att evaluera och ta prover av diverse organ. Exempelvis görs gastroskopi för att undersöka mage och tarmar, cystoskopi for urinvägar, rinoskopi för nässjukdomar, och bronkoskopi för luftvägar.
Avancerad bilddiagnostik såsom fluoroskopi (genomlysning), CT och magnetresonanskamera används ofta. Ledvätskeprov, benmärgsprov, ryggmärgsprov, nål aspirat, och biopsier är också vanliga steg i en internmedicinsk utredning. 
Medicin Specialistdjursjukhuset Strömsholm
Magnetresonanskamera, MR.
Då patienten behöver sederas eller sövas för många ingrepp, ska den generellt fastas före besök. Detta innebär att ingen mat ska ges efter midnatt dagen före ingrepp, men vatten ska finnas tillgängligt hela tiden fram tills tidbokning.
För vissa ingrepp så som koloskopi, behövs mer avancerad förberedning som görs delvis hemma och delvis på djursjukhuset. Detta kan skilja sig mellan olika patienter och ingrepp. 
Unga (< 6 månader) eller mycket små djur ska ej fastas utan att först konsultera med veterinären.
 
Vårt mål på medicinavdelningen är att kunna erbjuda bokningsbar tid för internmedicinsk utredning inom kort tid, och dessutom vara tillgängliga för konsultation och utredning av patienter med akuta medicinska problem. För att erbjuda bästa möjliga vård och service så jobbar medicinavdelningen mycket nära såväl andra avdelningar på Strömsholm som remitterande veterinärer från andra orter i Skandinavien. 
 
För att boka tid för din hund eller katt på medicinavdelningen (internmedicin) 
ring receptionen på Specialistdjursjukhuset Strömsholm 0220 - 458 00 (meddela att Du önskar boka tid för internmedicinsk utredning vid bokningstillfället)
 
Tidsåtgång vid besöket hos oss varierar beroende på vilka diagnostiska undersökningar som behöver ske för ditt djur. Ett besök kan ta en hel dag och ibland finns även behov att fortsätta utredningen påföljande dag.
 
 
Våra seniorveterinärer är:
 
- André Rowe, Klinikveterinär internmedicin, Specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar
Ansvarig för Strömsholms blodbank (hund och katt).
 
- Annike Tranaeus Rowe, klinikveterinär, internmedicin, specialist i hunden och katten sjukdomar.
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved