Välj stad

Välkommen till Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm

Djursjukhusvägen 11
734 94 Strömsholm

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 21.00.
Lördag - söndag: 9.30 - 16.00.
Akutmottagning dygnet runt, året runt.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 0220 - 458 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

kittys mattes historia:

 

Det är oklart varför hunden Kitty fick diskbråck. Kanske var det en skada efter ett fall från sängen i mattes och husses husvagn, det är omöjligt att veta. Några dagar efter ville hon i alla fall inte hoppa när det var dags för agilityträning, trots att det brukar vara hennes favoritgren. Kitty verkade aldrig ha ont, men hon blev gradvis sämre. Redan när hon vägrade hoppa och dessutom gick konstigt med vänsterbakben tog matte henne till en veterinär, men man såg inget fel och Kitty kunde gå på promenader utan problem.

En morgon, två veckor efter fallet, sprang Kitty vingligt och ramlade omkull. Hon fick en akuttid på Evidensia Djursjukhuset Karlstad och därifrån remitterades hon till Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm. 

- Jag trodde inte att hon skulle klara sig. Hon kunde inte komma upp, fastän hon försökte, berättar matte.

När veterinären skulle göra en magnetkameraundersökning fick Kitty hjärtarytmi under narkosen och man fick avbryta. Då gjordes en CT (skiktröntgen) i stället. Den visade på diskbråck som skulle kräva en operation för att åtgärdas.

Jag fick veta att jag förmodligen hade en hjärtsjuk hund, och att hennes hjärta kanske inte skulle klara narkosen under operationen. Dessutom var det svårt att säga om nerverna hade fått bestående skador av diskbråcket. Det var en chansning, men alternativet var att låta henne somna in. Vi funderade på vad Kitty skulle få för liv efter operationen, men vi sa att vi provar och ger det en chans. Det var viktigt för oss. Och operationen gick bra! DEN TUFFA VÄGEN TILLBAKA. 


Redan under tiden på Strömsholm började rehabiliteringen, med balansträning varannan timme.
De första fyra veckorna tog endera matte eller husse ledigt för att Kitty inte kunde lämnas ensam och för att kunna hålla rehabiliteringsschemat. Nästkommande fyra veckor pusslade de med sina arbetstider, så att hon inte skulle behöva vara ensam mer än ett par timmar per dag.

- Vi hade mattor i hela huset för att hon inte skulle halka. Första veckan var det riktigt vingligt. Därefter kunde hon tappa balansen ibland. När vi började med rehabtränig i vattentrask hade hon bara flytväst på sig första gången.  Några veckor senare kunde hon gå 14 minuter. Det togs även ett nytt EKG och det var helt normalt och visade inga arytmier.

Träningen har även bestått i att gå med en sele runt bakdelen, balansövningar på pilatesboll, massage, viktmanschetter på promenaderna och att lyfta benen över cavaletti (små, låga hinder).
Evidensia Ryggcenter Strömsholm, ryggskador hund,katt.
 

     TIPS FRÅN DJURÄGARNA:

  • Gör ett ordentligt schema över rehabträningen så blir det lättare att komma ihåg.

  • Låt cavalettin stå framme, då kan man träna att gå över den oftare.

  • Gör rehabiliteringen till träning som är kul. Peppa och motivera. 

- När vi hämtade henne kunde hon inte stå. Hon har repat sig för varje vecka. Vi ser stora framsteg och det har motiverat oss också. Dessutom har hon inte varit smärtpåverkad och hon tycker att det är roligt att träna. Hon är med på det, är glad och vill göra mer. Sån var hon innan också. Vi kämpar på och ser hur mycket av styrseln som kan komma tillbaka.

Matte och husse har haft ett ordentligt schema som de följt och noterat allt de gör. Det har hjälpt till att hålla ordning på vem som gjort vad.

Visst har återhämtningen tagit tid, men matte ser det så här:
- Kitty är sex år. Hon kan ha sex år kvar. Då är två månader inte så mycket.
I dag kan Kitty gå i lätt terräng igen. Hon kan inte träna agility, men kan fortsätta att träna och tävla i rallylydnad.

- Om vi ställdes inför samma val igen, med facit på hand, skulle vi inte tveka. Det har gått väldigt bra. Kan vår historia bidra till att någon mer törs operera sin hund, i stället för att låta den somna in, är det toppen.

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved