Välj stad

Välkommen till Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm

Djursjukhusvägen 11
734 94 Strömsholm

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 21.00.
Lördag - söndag: 9.30 - 16.00.
Akutmottagning dygnet runt, året runt.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 0220 - 458 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

Vanliga ryggsjukdomar hos hund

 

AKUT DISKBRÅCK OCH RYGGTRAUMA.

 

Akut diskbråck och ryggtrauma är relativt vanliga åkommor, inte bara bland små hundraser. Många djur med diskdegeneration kan visa symptom på stark smärta utan bortfallssymtom. Dessa djur kan ofta initialt behandlas med smärtstillande utan operation.
Om djuren utvecklar svaghet och eller pares kan det vara nödvändigt med en operation. Ju snabbare detta kan göras, desto snabbare blir återhämtningen. Det finns ett tydligt samband mellan tiden för kirurgi och läkningstiden. Det är anledningen till att vi erbjuder operationsmöjligheter även på helgerna. Prognosen är oftast god, nästan alla förlamade hundar kan lära sig gå igen och kan återgå till ett normalt liv inom några dagar till några veckor.


KRONISKA SJUKDOMAR I RYGGEN.


Det finns många arbetande hundar, jakt- och tävlingshundar i Sverige. Vissa av dem kan utveckla en mer kronisk disksjukdom som degenerativa lumbosakrala stenos-syndromet, DLSS. Liknande förändringar kan i vissa fall ses i nacken. Varje hund har sin individuella form av sjukdomen. Det är därför mycket viktigt att få en exakt lokalisation av smärtkällan och planera operationen efter denna. Djuren känner ofta stark smärta men sjukdomen kan behandlas framgångsrikt, varefter hunden eller katten kan återfå en god livskvalitet.

Detsamma gäller för spinala sjukdomar hos unga, ibland fortfarande växande, djur. Missbildade kotor kan leda till smärta och svaghet. Den exakta diagnosen ställs med hjälp av CT och MRT och är ett måste för att säkerställa den rätta behandlingen.
Evidensia Ryggcenter Strömsholm, ryggskador hund,katt.
Patienter med ryggsjukdomar blir ofta friska med rätt behandling, men de behöver tid och en engagerad djurägare efter operationen. Vi har möjlighet att ge de flesta av våra patienter en återgång till ett smärtfritt och aktivt liv.
En stark motivation för oss på Evidensia Ryggcenter Strömsholm är att vid ett återbesök få se våra patienter röra sig utan smärta och med en nöjd ägare med sig.
Evidensia Ryggcenter Strömsholm, ryggskador hund,katt.
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved