Välj stad

Välkommen till Evidensia Specialistdjursjukhuset Strömsholm

Djursjukhusvägen 11
734 94 Strömsholm

Öppettider

Måndag - fredag: 8.00 - 21.00.
Lördag - söndag: 9.30 - 16.00.
Akutmottagning dygnet runt, året runt.

Kontakta oss/Boka tid:

Tel: 0220 - 458 00
E-post

”Ej akuta frågor. För tidsbokning eller övriga frågor: mejla ditt namn och telefonnummer så kontaktar vi dig”

inskriven på specialistdjursjukhuset strömsholm

 

HUR BOR PATIENTERNA?

Varje hund eller katt får en egen rymlig bur att vistas i som är avskild från övriga patienter. I buren finns egen korg med mjuk fiberpäls att ligga på som hunden eller katten får ha hos sig under tiden hos oss. Du får gärna lämna med egen filt eller dylikt, men blir den förorenad kan vi inte spara den och då får du troligen inte filten tillbaka


UNDERSÖKNING OCH BEHANDLING

Under vårdtiden utför vi de undersökningar och behandlingar som bedöms vara bäst för patienten. Om det blir aktuellt med större åtgärder som inte är planerade från början kontaktar vi dig först, liksom om patientens tillstånd skulle försämras oväntat.

VIKTIGT OM KOSTNADER!

De kostnader som uppstår beror på hur stora resurser som måste sättas in, dvs. vilket behov som varje patient har av undersökningar, behandlingar, laboratorieprover, medicinering, övervakning, operationer mm. Från början är det inte alltid möjligt att veta hur stor insatsen kommer att bli. En preliminär prisuppgift (om du fått en sådan) blir därför aldrig exakt. Den slutliga kostnaden kan bli både högre och lägre. Alla åtgärder registreras och debiteras fortlöpande på data. Be om prisuppgift i samband med den dagliga telefonkontakten du har med Specialistdjursjukhuset. Informera oss om du önskar en ekonomisk gräns som vi inte får överskrida! Är du osäker om försäkringens giltighet eller hur mycket som finns kvar att ta ut måste du själv kontrollera det med ditt försäkringsbolag!

RASTNING

Sker i koppel utomhus flera gånger dagligen, om patientens tillstånd tillåter det.

PASSNING PÅ NATTEN

Varje patient som kan behöva vård eller tillsyn nattetid får naturligtvis all den hjälp som behövs av vår nattpersonal, vare sig det gäller tillsyn kontroll några gånger under natten eller om det krävs kontinuerlig vård och övervakning.

TELEFONTIDER

Efter större operationer ringer vi upp så snart som möjligt och lämnar information. Du blir uppringd dagligen av veterinär eller avdelningssköterska. Det viktiga är att vi vet på vilket nummer du nås under tiden din hund eller katt är hos oss.


BESÖK

De flesta patienterna finner sig mycket snart till rätta på djursjukhuset. Vi avråder normalt från besök då patienterna kan bli nedstämda av att bli lämnade ytterligare en gång, men undantag kan göras i vissa fall beroende på sjukdomstillstånd.


UTSKRIVNING

Per telefon kommer vi överens om när den efterlängtade hemkomsten ska ske. Utskrivning sker vardagar efter kl. 14.00, helger efter överenskommelse. De flesta hundar och katter får ett renlighetsbad före utskrivningen, säg till om detta inte önskas. I samband med hemgång får du prata med ansvarig veterinär som har en plan om hur du skall ta hand om ditt djur på bästa sätt när ni kommer hem. Du får även ett skriftligt hemgångsråd med dig hem. Detta innehåller information om djuret, speciella skötsel instruktioner och eventuella behandlingar.

Tänk på att alla sjukvårdskostnader måste betalas vid utskrivningen innan djuret lämnas ut, vi tar inte emot kontanter.

Vi patientanpassar vår postoperativa vård vilket gör att du som djurägare inte behöver ha ett ansvar direkt efter en operation för ditt djur.

Djursjukhuset Strömsholm vårdavdelning

På vårdavdelningen vårdas, övervakas och behandlas patienter i team med ansvarig veterinär och sköterska dygnet runt.

Vårdavdelningen Strömsholm Djursjukhus
Alla djur har en egen rymlig bur att vara i under sin tid hos oss.
Vårdavdelningen Strömsholm Hygien
Goda hygienrutiner är en viktig del i kvalitetssäkringen av omvårdnaden av ditt djur hos oss.

Är djuret försäkrat kan vi hjälpa dig att få kostnaden direktreglerad. Då betalar du endast självrisken till oss. Vill du inte ha direktreglering måste du meddela oss i god tid före hemgång. Om direktreglering inte kan göras  vid hemgång (när försäkringsbolaget har stängt) görs en preliminär kostnadsberäkning och estimering av självrisk. Direktreglering sker sedan när försäkringsbolaget har öppet och en eventuell korrigering på betalningsbeloppet görs. Kontrollera själv med ditt bolag om du är osäker om försäkringens giltighet eller hur mycket som finns kvar att ta ut! Om ditt djur är oförsäkrat ska du betala en handpenning på 70 % av uppskattad slutsumma vid inskrivning och resterande vid utskrivning. Du får muntliga och skriftliga instruktioner om eftervården hemma och om eventuella återbesök. Det är mycket viktigt att du är helt införstådd med hur eftervården ska skötas. Fråga om något är oklart!


HEMMA IGEN

I glädjen över att vara hemma äter många hundar för mycket de första dagarna, vilket kan leda till magproblem, följ därför alltid noga eventuella dietföreskrifter. Om du undrar över något eller om det uppstår problem, ring oss och fråga. Ring på telefon 0220-458 00. Vi är till för att hjälpa och är lika angelägna som husse och matte att det går bra för de patienter vi vårdar. Vi är också mycket glada att få veta hur det går även för de patienter som vi inte får se på återbesök. Skriv gärna några rader och berätta!
Vårdavdelning Specialistdjursjukhuset Strömsholm
Specialistdjursjukhuset Strömsholm är bemannat med utbildad personal hela dygnet.
Vårdavdelning Specialistdjursjukhuset Strömsholm
Vi sköter eftervården, smärtlindring ev. bandagebyte och att ditt djur mår så bra som den bara kan efter en operation.
Vårdavdelning Specialistdjursjukhuset Strömsholm promenad
Hundarna rastas flera gånger dagligen om deras sjukdomstillstånd tillåter det.
« Tillbaka

Om Evidensia

Välkommen till oss på Evidensia. Sedan starten 2012 har vi vuxit och är i dag en av Europas största och kvalitetsledande kedjor för djursjukvård. Vår storlek är din trygghet. Vilken av våra kliniker eller djursjukhus du än besöker gör vi allt för att ditt djur ska återfå hälsan.
Vi tror på kvalitet och erbjuder specialister och avancerad utrustning. Vi satsar på kompetens och bedriver utbildning och klinisk forskning. Det gör att vi kan erbjuda den bästa veterinärmedicinska hjälp som finns.

Du kan alltid ringa oss, dygnet runt, året om.

Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. 

Våra Djursjukhus

Djursjukhus

Hästsjukhus

Vi finns i hela Norden!

Med närvaro på närmare 170 platser har vi kliniker och djursjukhus för varje behov. Du hittar oss i Sverige, Finland, Norge, Danmark. Nederländerna, Tyskland och Schweiz.

Evidensia Djursjukvård AB  |  Djursjukhusvägen 11,73494 Strömsholm Sverige  |  Tel: 0771 - 45 40 00 |  E-post
© Evidensia, All rights reserved